Вінничанин просить відчиняти усі двері в громадському транспорті

Новини Вінниці / Вінничанин просить відчиняти усі двері в громадському транспорті

Вінничанин звернувся з петицією про те, щоб в громадському транспорті відчиняли усі двері, щоб не створювати незручності та наражати водіїв на небезпеку.

Вінничанин Олександр Шевчук звернувся з петицією про те, щоб в громадському транспорті відчиняли усі двері. Вихід і вхід через передні двері створює незручності та наражає водіїв на небезпеку.

Відповідна петиція з‘явилась на сайті Вінницької міської ради 22 жовтня.

«З початку пандемії у місті водії у громадському транспорті впускають та випускають пасажирів лише через передні двері. З часом водії почали відчиняти усі двері у дуже невеликих випадках та на деяких зупинках.

Пасажири, які просять водія відчинити усі двері, при великому скупченні людей у салоні, які планують вийти, зазвичай чують від водіїв високим тоном слова про те, що вони не хочуть це робити, а іноді навіть доходять зі сторони водіїв нецензурні висловлювання у бік пасажирів. Дана ініціатива не є ефективною у боротьбі з COVID у нинішній час через те, що біля передньої двері постійно проходять пасажири і невідомо чи вони хворі», - йдеться в петиції.

Нині водії повинні перевіряти наявність маски, а деякі рахують пасажирів у салоні, самі знаходячись без маски, наражаючи себе на захворювання.

Вінничанин також зазначає, що за кордоном «вхід до передньої двері будь-якого транспорту обмежений плівкою, а водії знаходяться у ізольованому просторі від пасажирів». 

Єдина проблема в цій історії полягає в неможливості контролювати кількість пасажирів салоні.

Вінничанин пропонує це питання вирішувати наступним чином - при необхідності обмежити кількість пасажирів, що заходять до транспорту, водій може зачинити двері та курсувати далі по маршруту згідно графіку не утворюючи скупчення біля передніх дверей. Тобто чи закривати двері безпосередньо «перед носом» пасажирів, чи просто ігнорувати зупинки громадського транспорту.

Тим не менш зрозуміло, що ситуація з громадським транспортом у Вінниці доволі напружена, а з настанням холодної пори року ситуація лише погіршиться, адже нині чимало вінничан надають перевагу пішохідним «прогулянкам».

Марина Карабай

26 жовтня, 2020