Вінничанин просить мерію застерігати пасажирів транспорту, адже збирачі «допомоги на лікування» можуть бути шахраями

Новини Вінниці / Вінничанин просить мерію застерігати пасажирів транспорту, адже збирачі «допомоги на лікування» можуть бути шахраями

Вінничанин Сергій Мазур 1 лютого опублікував петицію до міськради з проханням застерігати пасажирів громадського транспорту, адже вони можуть бути ошукані шахраями, які збирають гроші «на операцію».

Вінничанин Сергій Мазур 1 лютого опублікував петицію до міськради з проханням застерігати пасажирів громадського транспорту, адже вони можуть бути ошукані шахраями, які збирають гроші «на операцію».

«Протягом багатьох років у громадському транспорті Вінниці спостерігаються жебраки, які просять пасажирів про пожертви нібито на оплату медичної допомоги для себе або своїх родичів.

Багатьма журналістами були проведені розслідування подібної поведінки у інших містах України. Було доведено, що подібні жебраки насправді є або можуть бути учасниками злочинних організацій і збирають кошти не для себе або своїх родичів на медичну допомогу, а саме для збагачення таких організацій, отримуючи від них невелику винагороду за свою роботу», - вказує автор петиції.

Слід зазначити, що окремі особи у трамваях збирають «на операцію» понад 10 років, інші – у рамках «гастрольного туру» до Вінниці. А про «вагітних» жебрачок вінницькі журналісти навіть цілі «трилери» знімали свого часу…

С. Мазур наводить приклад метрополітену Києва, де почали боротись із такою діяльністю, застерігаючи пасажирів голосовим оголошенням у вагонах поїздів та на станціях.

«Прошу Вінницьку міську раду, як єдиного власника КП "Вінницька Транспортна Компанія", посприяти із впровадженням голосових, письмових та візуальних оголошень у міському транспорті міста Вінниці із застереженнями пасажирів про можливість шахрайських дій зі сторони жебраків у міському транспорті.

Текст оголошення прошу затвердити такого змісту: «Шановні пасажири, не жертвуйте гроші під час поїздки, адже збором коштів можуть займатись шахраї», - пропонує вінничанин.

Олеся Рудницька

1 лютого, 2021