Вінничанин пропонує знайти кошти на «підняття» люків на дорогах

Новини Вінниці / Вінничанин пропонує знайти кошти на «підняття» люків на дорогах

Вінничанин Микола Пипяк 14 березня опублікував петицію до міськради, в якій просить «знайти та невідкладно виділити кошти», щоб «вирівняти всі люки на вінницьких дорогах». Деякі з них «провалені», а розташовані на проїжджій частині майже всіх вулиць міста.

Вінничанин Микола Пипяк 14 березня опублікував петицію до міськради, в якій просить «знайти та невідкладно виділити кошти», щоб «вирівняти всі люки на вінницьких дорогах». Деякі з них «провалені», а розташовані вони на проїжджій частині майже всіх вулиць міста.

«Суттєвим недоліком вінницьких доріг є провалені люки. Автомобілісти повинні віртуозно їх об’їжджати, а часто просто потрапляють у ці ями. Ця проблема суттєво впливає на рівень аварійності на дорогах міста, спричиняє великі збитки власникам автотранспорту, а також приносить збитки КП «Вінницька транспортна компанія» (пошкодження муніципальних автобусів та тролейбусів)», - зазначає автор петиції.

За словами вінничанина, давно існує технологія «підняття» люків на рівень проїжджої частини та капітальне закріплення їх від просідання.

«Проїзд по такому люку не приносить жодного дискомфорту. У низці міст України уже застосовується така практика. Вінниця не один рік займає перше місце по рівню комфорту для проживання у рейтингу міст України, однак через зазначену проблему ризикує скотитися вниз», - вказує чоловік, пропонуючи виділити кошти на цей вид робіт.

Макс Мельник

16 березня, 2020