Вінничанин пропонує заборонити закладам громадського харчування готувати їжу на «відкритому» вогні

Новини Вінниці / Вінничанин пропонує заборонити закладам громадського харчування готувати їжу на «відкритому» вогні

Вінничанин просяить міську владу заборони готувати «гарячу»  їжу на відкритому вогні у парках. Автор цієї петиції зазначає, що це «не екологічно».

Вінничанин просить міську владу заборонити готувати «гарячу» їжу на відкритому вогні у парках. Автор цієї петиції зазначає, що це «не екологічно».

«З метою забезпечення екологічної чистоти, та недопущення задимленості центрального (та інших) парку при приготуванні їжі закладами громадського харчування, які там розміщені, чи під час проведення різноманітних заходів, заборонити використовувати при цьому відкритий вогонь, деревину та інші паливні речовини, що при спалювані забруднюють довкілля», - йдеться у зверенні.

Петиція була опублікована 28 травня і на сьогодні зібрала лише 7 підписів. Тож вінничанам, які підтримують таку ідею і їм заважає дим від чужих вогнищ, варто активізуватись. Адже для розгляду петиції потрібно 350 голосів.

Зазначимо, що у разі прийняття такого рішення містянам доведеться відмовитись від чисельних ярмарків та фестів, які зазвичай проходять у місті «під шашличок».

Марина Карабай

2 червня, 2020