Вінничанин пропонує створити кільцеву набережну на берегах Південного Бугу

Новини Вінниці / Вінничанин пропонує створити кільцеву набережну на берегах Південного Бугу

Вінничанин Віктор Глиняний вийшов з пропозицією до міськради зробити «набережну кільцевою для прогулянок, як в Ужгороді». Відповідну петицію чоловік опублікував 26 серпня. Для Вінниці такий варіант здається нереальним, адже береги Південного Бугу в багатьох місцях забудовані.

Вінничанин Віктор Глиняний вийшов з пропозицією до міськради зробити «набережну кільцевою для прогулянок, як в Ужгороді». Відповідну петицію чоловік опублікував 26 серпня. Для Вінниці такий варіант здається нереальним, адже береги Південного Бугу в багатьох місцях забудовані.

Автор петиції привів приклад Ужгорода – міста сакур, через яке протікає гірська річка Уж, по обидва береги якої історично влаштовані широкі набережні з бульварами. У Вінниці з різних причин, зокрема через «просування» подібних рішень міськрадою минулих скликань, забудовані великі ділянки узбережжя.

Наразі Генпланом розвитку міста передбачається створення 12-кілометрової «лінії» для пішоходів і велосипедистів вздовж лівого берегу – від меморіалу Визволення до Сабарова.  

Макс Мельник

27 серпня, 2019