Вінничанин організував незаконний канал виїзду ухилянтів за кордон за 8 тисяч євро

Новини Вінниці / Вінничанин організував незаконний канал виїзду ухилянтів за кордон за 8 тисяч євро

Поліція Львівщини здійснила успішну операцію щодо припинення незаконного каналу вивезення ухилянтів за кордон. 43-річний мешканець Вінниці виявився головним організатором цієї діяльності.

За даними поліції, чоловік пропонував своїм знайомим військовозобов'язаним можливість виїзду за кордон за умови сплати 8 тисяч євро. Він забезпечував транспортну підтримку, доставляючи ухилянтів до кордону з Угорщиною, а інші особи здійснювали їхню нелегальну переправу через лісосмугу поза офіційними пунктами пропуску.

Під час затримання, правоохоронці спіймали організатора "на гарячому", коли він отримував гроші від одного з клієнтів. До цього часу він надавав детальний інструктаж ухилянтам щодо подальших дій після прибуття в іншу країну, радячи їм називати себе біженцями, щоб уникнути депортації.

Поліція повідомила чоловіку про підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України та суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення значної застави.

 

Новини Вінниці / Вінничанин організував незаконний канал виїзду ухилянтів за кордон за 8 тисяч євроНовини Вінниці / Вінничанин організував незаконний канал виїзду ухилянтів за кордон за 8 тисяч євроНовини Вінниці / Вінничанин організував незаконний канал виїзду ухилянтів за кордон за 8 тисяч євро