Вінничанин облаштував між багатоповерхівками «своє» паркомісце і власний смітник на газоні

Новини Вінниці / Вінничанин облаштував між багатоповерхівками «своє» паркомісце і власний смітник на газоні

З паркомісцями у Вінниці скрутно, особливо у дворах багатоповерхівок. Деякі місцями вирішують загарбати ділянку у зеленій зоні, облаштувати її, а сміття залишити поруч. На зауваження спочатку вони відповідають, що витрачають власні кошти «на благоустрій», тому мають «права»…

Вчора, 5 січня, до «Муніципальної варти» надійшло повідомлення про забруднення прибудинкової території будівельними відходами по вулиці Келецька, 64. На місці інспектори з'ясували, що поруч на газоні мешканець будинку облаштував собі ще й персональне паркомісце.

Заступник відділу контролю благоустрою КП «Муніципальна варта» Олег Старжинський виїздив на скаргу і склав два протоколи за забруднення території зелених насаджень та за паркування автівки на зеленій зоні.

«Чоловік переконував, що облаштував благоустрій і витратився на будматеріали, втім ми провели роз'яснювальну роботу. За фактом виявлених порушень склали два протоколи за ст. 152 КУпАП та надали припис на прибирання будматеріалів та будівельних відходів. Після цього чоловік самостійно почав прибирати територію в дворі», - розповів Олег Старжинський.

Дотримання правил благоустрою - це основа чистоти і комфорту європейського міста. Інспектори Муніципальної варти постійно проводять роз'яснювальну роботу з пересічними громадянами, підприємцями та представниками різних установ і організацій про важливість чистоти на вулицях міста.

Макс Мельник

6 січня, 2022