Вінничанин, який вчинив стрільбу на АЗС, запевняє, що в нього намагаються відібрати криптовалютний бізнес (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінничанин, який вчинив стрільбу на АЗС, запевняє, що в нього намагаються відібрати криптовалютний бізнес (ВІДЕО)

Розшукуваний вінницькою поліцією фігурант справи щодо замаху на вбивство у приміщенні АЗС у Зарванцях Валерій Бондарчук опублікував у Facebook звернення до перших осіб держави та силовиків. За його словами, в інциденті на заправці він захищався, а причина – у намаганні опонентів відібрати бізнес. Вінничанин займається виготовленням власної криптовалюти.

Розшукуваний вінницькою поліцією фігурант справи щодо замаху на вбивство у приміщенні АЗС у Зарванцях Валерій Бондарчук опублікував у Facebook звернення до перших осіб держави та силовиків. За його словами, в інциденті на заправці він захищався, а причина – у намаганні опонентів відібрати бізнес. Вінничанин займається розробкою власної криптовалюти.

Нагадаємо, що поліція Вінниччини розшукує голову ГО «Вільна громада» 33-річного Валерія Бондарчука. Його фото та прізвище у Facebook розмістили ще 25 серпня. На автозаправці у селі Зарванці, що поблизу Вінниці, через конфлікт між трьома особами, двоє з них отримали поранення з травматичної зброї. Інцидент стався 24 серпня близько 13.20. Попередньо відомо, що сварка відбулася у приміщенні АЗС. Один з чоловіків почав стріляти, а потім втік на автомобілі Mersedes G500. Поліція розслідує замах на вбивство.

Звернення до президента В. Зеленського, очільника МВС А. Авакова та інших посадовців В. Бондарчук записав 1 вересня. Він запевняє, що вимушений був захищатися, називає особу «нападника» та причину… 

За словами бізнесмена, він розвиває «інтернет-банкінг» і створив «власну криптовалюту в об'ємі майже 2 млрд монет».

«Вже є біржі, які співпрацюють з банкінгом, діє обмін криптовалюти... І це лише частина проекту, який я маю бажання передати у власність держави, бо він є цікавим не лише інвесторам, він став вигідною мішенню для непорядних людей, які давно слідкують за моєю діяльністю і всіма засобами неодноразово намагаються відібрати ласий шматок. Нахабне рейдерство в Україні, на жаль, процвітає», - зауважив вінничанин.

Тепер він каже, що «готовий передати всі напрацювання по цьому проекту, бо в жодному разі не хочу, щоб колосальні інтелектуальні і фінансові ресурси дісталися місцевому криміналітету». Далі наводимо скрін з допису В. Бондарчука, де він називає «опонента», який нібито нападав.

Також він запевняє, що не переховується та сподівається, що докази непричетності не підроблять.

У коментарях частина дописувачів вказують, що знають обох осіб, тому сумніваються у тому, що все було саме так, як каже В. Бондарчук.