Вінничанин через петицію пропонує організувати «базари вихідного дня» на площах

Новини Вінниці / Вінничанин через петицію пропонує організувати «базари вихідного дня» на площах

Вінничанин Інор Челядник 20 жовтня опублікував петицію до міськради щодо створення «базарів вихідного дня», які б дозволяли продавати дачникам та селянам власну продукцію.

Автор петиції пропонує альтернативу «жовтневих» ярмарків, аби люди не перетворили власні квартири в «овочебази», суть якої в залученні європейського досвіду щодо базарів вихідного дня.

«Практично це ті ж ярмарки, але кожний тиждень на вулицях та площах», - зазначає І.Челядник, переконуючи, що зиск отримають і продавці, і покупці, а ринок «Привокзальний» розвантажиться.

За його словами, поява таких базарів вихідного дня дозволить бабусям із села продати свою продукцію ближче до покупця, а містянам купити це не у перекупників, до того ж не створюючи колапс біля Привокзальної площі.

Слід зазначити, що ідея цікава, але… Не факт, що петиція набере достатньо електронних підписів, не факт, що її підтримують, адже з одного боку базар біля оселі – це комфорт, а з іншого головна біль комунальникам.

У Вінниці не вистачає ділянок, які прилаштовані під проведення вуличної торгівлі. Так, в Європі організовують такий розпродаж на площах та вулицях, але упорядковано прибирання та інші деталі. У нас – з цим проблема. Відсутній механізм.

Олег Верлан

20 жовтня, 2021