Вінничанин через петицію пропонує додати автобуси на найпопулярніші тролейбусний та трамвайний маршрути

Новини Вінниці / Вінничанин через петицію пропонує додати автобуси на найпопулярніші тролейбусний та трамвайний маршрути

Вінничанин Іван Супряга 2 листопада опублікував петицію до міськради з пропозицією удосконалення руху громадського транспорту в умовах економії електроенергії. Якщо коротко, то він пропонує «прибрати» муніципальні автобуси з маршруту №32, і ви користати їх на маршрутах, які дублюють 5-ий тролейбусний та 4-ий трамвайний.

Автор петиції зазначив, що через ракетні удари по електроенергетичній інфраструктурі «довелося скоротити» кількість трамваїв та тролейбусів на маршрутах. Він нагадав, що у Києві їх подекуди замінюють на автобуси. У Вінниці є автобусні маршрути 25 і 4, які фактично дублюють найбільш завантажені тролейбусний маршрут № 5 тролейбусів «Залізничний вокзал — Вишенька» та трамвайний  №4 «Муніципальний ринок — Барське шосе».

Вінничанин пропонує:
1) тимчасово (до подолання дефіциту електроенергії та припинення віялових відключень) відновити роботу маршрутного таксі №32 «Залізничний вокзал — Сабарів»;
2) частину муніципальних автобусів, які зараз обслуговують 32 маршрут — перекинути на 4 та 25 маршрути муніципальних автобусів, що дозволить додатково заощадити.

Олеся Рудницька

2 листопада, 2022