Вінничанин через петицію хоче оскаржити «виліт» проєкту по «площі Староміській» з «Бюджету громадських ініціатив»

Новини Вінниці / Вінничанин через петицію хоче оскаржити «виліт» проєкту по «площі Староміській» з «Бюджету громадських ініціатив»

Вінничанин Сергій Бойчук 6 грудня опублікував петицію до міськради щодо участі в конкурсі «Бюджету громадських ініціатив» малого проєкту «Благоустрій площі Староміська». На його думку, проєкт несправедливо було викреслено з числа переможців попри достатню кількість голосів.

Перш за все слід вказати, що на мапі Вінниці немає площі Староміської, а мова йде про перехрестя вулиць Покришкіна та Кривоноса. За словами автора петиції, за проєкт проголосувало 785 вінничан.

«Для нашого мікрорайону даний проект вкрай необхідний, так як він допоможе забезпечити зону комфорту та безпеки вінничан, особливо дітей дошкільного та шкільного віку. Відсутність пішохідних доріжок та вкрай інтенсивний рух транспорту в даному місці постійно несе загрозу безпеці та життю вінничанам, в тому числі дітям», - зазначив містянин.

Він впевнений, шо через порушення «Положення про Бюджет громадських ініціатив Вінницької територіальної громади» Координаційна рада конкурсу на своєму засіданні 27.11.2021 року замість цього проєкту визнала переможцем малий проект №8 «Дружній простір для чотирилапих», який набрав менше ніж в два рази голосів.

«Таке неаргументоване рішення викликає обурення в більшості мешканців «Європейського кварталу». Ми теж підтримуємо створення умов для вигулу тварин, але не за рахунок забезпечення умов для життя та безпеки наших дітей. При чому, своїм листом від 11.11.2021 року №КО-01-76301/01-07 Координаційна рада конкурсу повідомила автора проекту, що його проект не набрав достатньої кількості голосів для перемоги, але це ж не відповідає дійсності», - вказує автор.

За його словами, «після відповідного звернення автора проекту до міського голови, про неправомірність дій Координаційної ради конкурсу, було отримано лист від 29.11.2021 року №5-01-147386/1-00-10 в якому наголошено, що згідно пункту 15 розділу 6 проект був не визнаний переможцем, так як перевищив бюджет передбачений на реалізацію «Бюджет громадських ініціатив» м. Вінниці на 32120 грн., що також не відповідає дійсності».

«Адже кошторис всіх проєктів-переможців (малих і великих), що приймали участь в конкурсі, включаючи наш проект менший на 60440 грн. від запланованого кошторису. Тобто, відповідно до пункту 15 Розділу 6 Положення про конкурс Координаційна рада зобов’язана була визнати наш проект переможцем», - додає чоловік.

Він просить мера Сергія Моргунова «відновити справедлиівість» і визнати цей малий проект переможцем конкурсу.

Олеся Рудницька

6 грудня, 2021