Вінничанин, аби уникнути виплати боргу, ініціював власне пограбування

Новини Вінниці / Вінничанин, аби уникнути виплати боргу, ініціював власне пограбування

Аби не віддавати борг у 15000 доларів своєму другові, вінничанин вирішив розіграти власне пограбування. Чоловік навіть порізав собі шию, аби все виглядало більш правдоподібніше. Однак, не продумав все до кінця... Тепер, за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину чоловікові загрожує до 2 років позбавлення волі.

Аби не віддавати борг у 15000 доларів своєму другові, вінничанин вирішив розіграти власне пограбування. Чоловік навіть порізав собі шию, аби все виглядало правдоподібніше. Однак, не продумав все до кінця... Тепер, за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину чоловікові загрожує до 2 років позбавлення волі.

Як повідомили в ГУНП у Вінницькій області, 7 вересня до поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на 34-річного жителя обласного центру. На місці події слідчо-оперативна група поліції почала з’ясовувати усі обставини.

Перше, на що звернули увагу поліцейські та медики, поранення було не глибоким та незначним. Оглядаючи автомобіль, слідчі виявили сумку, яку, за «версією потерпілого», з документами та грішми в нього відібрав нападник . Згодом поліцейські знайшли і ніж, яким чоловік, як виявилося, сам порізав собі шию.

Чоловік плутався в показах, не міг точно назвати місце вчинення злочину, а згодом зізнався, що інсценував розбійний напад, аби не віддавати борг у 15 тисяч доларів, оскільки грошей в нього не було. Для того, щоб злочин виглядав реалістично, завдав собі тілесних ушкоджень.

Слідством відкрито кримінальне провадження ч. 1 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 2 років позбавлення волі.

Ірина Заіковата

9 вересня, 2020