Вінничани знову через петицію повертаються до теми пішохідного переходу через Барське шосе

Новини Вінниці / Вінничани знову через петицію повертаються до теми пішохідного переходу через Барське шосе

Облаштувати пішохідний перехід по Барському шосе в районі зупинки міського пасажирського транспорту «вул. Стельмаха» пропонує Олега Білик. Відповідну петицію до міськради жінка опублікувала 16 серпня. Її вже стрімко підписують.

Авторка петиції згадує, що подібні петиції вже подавались у жовтні 2018 та в липні 2019 року. Нагадаємо, мова йде про автодорогу міжнародного значення М-21. Згідно з вимог, «зебри» на ній можуть бути встановлені через певний проміжок. Існують вони біля автовокзалу «Західний» і перехрестя з вул. Келецькою. Люди хочуть це приблизно по середині.

«На даний час нічого не змінилося, крім того що кількість пішоходів значно збільшилося. Більше того працівники поліції почали штрафувати мамочок з дітьми, які переходять дорогу.

Велике прохання: «Намалюйте» пішохідний перехід, для цього не потрібно багато коштів та нездоланих технічних можливостей. Дайте можливість жінкам та дітям безпечно долати шлях в лікарню, дитсадок, магазин, тощо», - йдеться у петиції.

Наразі найбільш логічним є спорудження переходу над трасою. Принаймні, це відповідатиме держнормам. Але це коштуватиме кілька мільйонів, і не факт, що люди не долатимуть дороги напростець.  

Олеся Рудницька

16 серпня, 2023