Вінничани змушені пристосуватися до безготівкового проїзду: кількість проданих пластикових карток постійно зростає

Новини Вінниці / Вінничани змушені пристосуватися до безготівкового проїзду: кількість проданих пластикових карток постійно зростає

Вінниця має найбільшу емісію карток для проїзду в транспорті в Україні. На сьогодні в обігу знаходиться 120 тисяч карт, також в транспорті можна розрахуватись  - іменних для пільгових категорій населення та так званих «сірих», на яких імені не вказано.

Вінниця має найбільшу емісію карток для проїзду в транспорті в Україні. На сьогодні в обігу знаходиться 120 тисяч карт - іменних для пільгових категорій населення та так званих «сірих», на яких імені не вказано.

Неперсоніфіковану «сіру» картку можна у торговій мережі кіосків «Преса». А персоніфіковану потрібно замовляти на сайті https://et.vn.ua/order-card

«Серед переваг використання карток з кіосків «Преса» – термін пересадки 30 хвилин. На кожній картці є щонайменше три продукти, якими можна користуватися. Перший – електронний гаманець, який дозволяє поповнити картку на довільну суму коштів; оплачувати багаж і також перевозити додатково ще чотирьох пасажирів. Також є два види проїзних», – рекламує саме ці картки керівниця підприємства "Вінницякартсервіс" Катерина Бабіна.

Після оголошення безготівкового проїзду у громадському транспорті у торговій мережі вінничани почали активно купувати неперсоніфіковані так звані «сірі» картки. В кінці квітня їх було в обігу 9 тисяч, в травні – вже 34,5 тисяч. За перших 10 днів червня реалізовано 11,2 тисяч карток. Адже у громадський транспорт вже пускають не лише по спецперепусткам, готівкою не розрахуєшся, тому виникла необхідність придбати за 60 гривень цю картку та поповнити її коштами. 

Проте нібито не всі вінничани купують картки за свої гроші. Деяким допомогають роботодавці. Транспортники повідомляють, що постійно звертаються підприємства, які купують картки своїм працівникам.

Марина Карабай

15 червня, 2020