Вінничани зможуть отримати данні Геокадастру онлайн й безкоштовно. Рада ухвалила відповідні зміни

Новини Вінниці / Вінничани зможуть отримати данні Геокадастру онлайн й безкоштовно. Рада ухвалила відповідні зміни

Верховна Рада дозволила українцям доступ до Геокадастр. Відтепер, вінничани, які мають доступ в інтернет, можуть з легкістю отримати доступ геопросторових даних та метаданих.

Верховна Рада дозволила українцям вільний доступ до Геокадастру. Відтепер, вінничани, які зможуть з легкістю отримати інформацію геопросторових даних та метаданих через інтернет.

Згідно до онлайн-трансляції засідання Верховної Ради України, прийнятий закон встановлює правові основи діяльності по створенню, функціонуванню та розвитку національної інфраструктури геопросторових даних та відкриває ці дані для громадян з доступом в інтернет. Відомо, що за рішення проголосували 302 нардепа.

Також нардепи ввели принципи створення і розвитку національної інфраструктури геопросторових даних; забезпечили міжгалузеву інтеграцію геопросторових даних і даних кадастрів; сформували сучасну систему забезпечення потреб суспільства у всіх видах географічної інформації. 

Згідно з пояснювальною запискою, через припинення плати за пошук, перегляд, копіювання і роздрук відомостей з Державного земельного кадастру про координати поворотних точок меж об'єктів кадастру держбюджет недоотримає близько 114 тис. 760 грн. Цю суму хочуть компенсувати за рахунок скорочення штату апарату Госгеокадастра або його територіальних органів.