Вінничани визначились з іменем для найбільшої бібліотеки області

Новини Вінниці / Вінничани визначились з іменем для найбільшої бібліотеки області

В рамках деколонізації на Вінниччині згадали, що російський біолог Климент Тімірязєв немає жодного відношення до регіону, тому ініціювали через рішення облради «позбавили» обласну наукову бібліотеку його імені. Одночасно у Вінниці почали «підшукувати» нове. Вивчення громадської думки з цього приводу завершилось.

Майже половина з тих, хто приймав участь у голосуванні, підтримали ідею назвати заклад іменем Валентина Отамановського - краєзнавця, громадського діяча та автора першого в Україні історико-правового дослідження «Вінниця в XIV–XVII століттях».

Зазначимо, громадську думку вивчали з 13 вересня по 12 жовтня. Голосування відбувалось нам сайті бібліотеки. Пропонувались два варіанти для книгозбірні:

  • Вінницька обласна універсальна бібліотека ім. Валентина Отамановського
  • Вінницька обласна наукова бібліотека (Східно-Подільська наукова бібліотека).

Можна було запропонувати і свій варіант.

Як повідомляють у Вінницькій обласній раді. найбліьшу підтримку отримав перший варіант. За назву «Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. Валентина Отамановського» проголосували 48,3% учасників.

Більш складну назву - Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека «Східно-Подільська наукова бібліотека» - підтримало 26,4%.

Що цікаво, 20,6% запропонували залишити Вінницьку обласну універсальну наукову бібліотеку безіменною. Лише 1% висловились за те, щоб заклад названий на честь М. Коцюбинського.

Рішення про присвоєння імені Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ухвалюватиме сесія Вінницької обласної ради.