Вінничани вимагали від «Вінницягаз» і екс-кандидатки в нардепи не робити їх заручниками «договорняків» (ОНОВЛЕНО)

Новини Вінниці / Вінничани вимагали від «Вінницягаз» і екс-кандидатки в нардепи не робити їх заручниками «договорняків» (ОНОВЛЕНО)

Із гаслами «СТОП шахрайським діям Вінницягаз і Галіцкої» та «СТОП ФОПам-прокладкам!» під будівлю «Вінницягазу» вийшли мешканці «Клубного дому», першого і другого корпусів по вулиці  Покришкіна,  8Ж.

Із гаслами «СТОП шахрайським діям Вінницягаз і Галіцької» та «СТОП ФОПам-прокладкам!» під будівлю «Вінницягазу» вийшли мешканці «Клубного дому», першого і другого корпусів по вулиці Покришкіна, 8Ж. Про це повідомляє сайт VinMedia. Що саме обурило вінничан?

Протестувальники кажуть, що вони чекали на здачу свого житла майже три роки. Це один будинок на три корпуси. Перші два корпуси здані ще в лютому, наприкінці липня створено ОСББ, але попри наявність технічної документації та підведених комунікацій, у вінничан досі немає газу в оселях.

Проектна документація, акти випробування, пробні запуски, тощо на будинок повинні уже бути, так як це один будинок, єдині входи, єдині лічильники, єдині мережі, і в третьому корпусі є газ в людей уже більше 1,5 року, а він іде через них через 1-2 корпуси. Також є договір між "Вінницягаз" і третім корпусом про технічне обслуговування усіх внутрішньобудинкових газових мереж. Фактично, за словами протестувальників,  це ще один доказ того, що проект є і за усю документацію і роботи по будинку вже давно проплатили. Нібито, парадокс.

Протестуючі кажуть, що забудовник вимагає від них додатково «скинутись» фізичній особі-підприємцю, аби газ потрапив в оселі. Замовник будівництва - ПП Інтертек-С, засновником якого є Вікторія Галицька, яка влітку 2019 року балотувалась в нардепи по 12 округу.

Мешканці стверджують, що не мають жодного боргу перед забудовницею, не мають вони і жодного боргу перед "Вінницягаз".

- Ми хотіли отримати офіційний платіж від ФОПа чи "Віннницягаз" - нам відмовили і сказали, якщо ми заплатимо 350 тис.грн ФОПу Трачуку, нам включать газ, гроші потрібно зібрати готівкою та перевести на рахунок в банку. Представники забудовника кажуть, що боргу перед "Вінницягазом" у них також не має, але є ФОП Трачук, який є "прокладкою" компанії "Вінницягаз", і якому Галицька винна гроші. Ми стали заручниками якихось домовленостей між "Вінницягаз" та Галицькою. Ми підозрюємо, що це може бути не борг, а сума хабаря за інші будівництва, які Галицька хоче розпочати, тим паче, що генеральний проектувальник, вказаний в документах у нас не якийсь ФОП, а ТОВ "А-пілон". Якщо Кривак (керівник "Вінницягазу", - прім. ред.) щось не поділив із Вікторією - нехай розбираються самі, а не тримають 100 сімей в заручниках! – кажуть обурені вінничани.

Разом з тим, протестувальники кажуть, що гарантій, що газ увімкнуть після збору готівки, у них немає. Тим не менш, мешканці перших двох секцій «Клубного будинку» вимушені сидіти без тепла і без гарячої води за низької температури.

 

ОНОВЛЕННЯ:

Після виходу матеріалу з редакцією сайта "НаПарижі" зв'язався ФОП Трачук Влаерій Іванович. Підприємець пояснив, що не має жодного стосунку до цього об'єкту та вперше чує про те, що представники забудовника "Клубного дому" чи "Вінницягазу" можуть вимагати заплатити гроші на його рахунок.

Дійсно, як виявилось, окрім Валерія Івановича Трачука, фізичної собои-підприємця, у Вінниці є ще один Валерій Трачук, пов'язаний із газопостачанням і відповідними роботами. Останній є працівником "Вінницягазу".

Наприклад, під час проведення закупівлі "Вінницягазом" послуги "проектні роботи на об’єкті: внутрішнє газопостачання за адресою: Вінницький р-н., с.Сосонка, вул..Шевченка, 21-А" на аукціон подалися ТОВ "Вінтек сервіс", ПП "Вінтек" та ФОП Трачук Валерій Іванович. А контактною особою "Вінницягазу" під час закупівлі був працівник підприємтсва Валерій Трачук.

Аналогічна ситуація, наприклад, і з закупівлею №2456071 "будівельно-монтажні роботи на об’єкті: зовнішнє газопостачання за адресою: м.Вінниця, вул.Магістрацька, 8, кв.14 (нестандартне приєднання)". Тут конкурентом ТОВ "АІК" був ФОП Трачук Валерій Іванович.

У обох випадках пропозицію ФОПа не розглянуто.Така ж ситуація і з іще одним тендером.

Цікава ситуація із газифікацією у Аграномічному. На конкурс подали заявки ФОП Трачук Валерій Іванович, ТОВ "ВІНТЕК СЕРВІС" та ПП "Абрис", засновником якого є Трачук Валерій Іванович (той, який ФОП, а не працівник "Вінницягазу"). Але у телефонній розмові Валерій Трачук зазначив, що жодних тендерів не було...

 

Тож, доволі цікава ситуація вимальовується. Людей змушує "Вінницягаз" і забудовники "Клубного будинку" скидати 350 тисяч гривень на рахунок "ФОП Трачук" (не вказуючи ініціалів і не виставляючи рахунків), а сам ФОП Трачук Валерій Іванович навіть і гадки не має про ці події. Як і про те, що бере участь у окремих тендерах... Дивні справи...

Новини Вінниці / Вінничани вимагали від «Вінницягаз» і екс-кандидатки в нардепи не робити їх заручниками «договорняків» (ОНОВЛЕНО)Новини Вінниці / Вінничани вимагали від «Вінницягаз» і екс-кандидатки в нардепи не робити їх заручниками «договорняків» (ОНОВЛЕНО)Новини Вінниці / Вінничани вимагали від «Вінницягаз» і екс-кандидатки в нардепи не робити їх заручниками «договорняків» (ОНОВЛЕНО)Новини Вінниці / Вінничани вимагали від «Вінницягаз» і екс-кандидатки в нардепи не робити їх заручниками «договорняків» (ОНОВЛЕНО)Новини Вінниці / Вінничани вимагали від «Вінницягаз» і екс-кандидатки в нардепи не робити їх заручниками «договорняків» (ОНОВЛЕНО)Новини Вінниці / Вінничани вимагали від «Вінницягаз» і екс-кандидатки в нардепи не робити їх заручниками «договорняків» (ОНОВЛЕНО)
admin

30 жовтня, 2019