Вінничани врятували літню жінку від каліцтва: кошти на складну операцію збирали волонтери

Новини Вінниці / Вінничани врятували літню жінку від каліцтва: кошти на складну операцію збирали волонтери

Старенькій, якій вінничани за кілька днів зібрали більше 35 тисяч гривень, зробили операцію. Жінка знаходиться в реанімації в одній із лікарень міста Вінниці, а громадські активісти звітують про витрати.

Старенькій, якій вінничани за кілька днів зібрали понад 35 тисяч гривень, зробили операцію. Жінка перебуває в реанімації в одній із лікарень міста Вінниці, а громадські активісти звітують про витрати.

«Операція успішна! Стан бабусі стабільний. Зараз побігли купувати ліки в реанімацію!», - йдеться в дописі волонтерки Діани Подолянчук.

Зазначимо, ще кілька днів тому ситуація була критичною. Жінка, яка впала і отримала травму стегна, навіть не сподівалась на допомогу. Адже лежачий син, інвалід 1-ї групи, сам потребує постійної допомоги. Та й із заощадженнями в родині доволі скрутно.

За справу взялись вінницькі волонтери, серед яких сестри Подолянчук, Ярик Пашкевич, Ольга Стужна. За кілька днів вони зібрали 17 тисяч гривень.

Діана Подолянчук, сторінка якої у FB, має тисячі «френдів» подякувала усім, хто долучився до справи і оголосила додатковий збір коштів.  За день вінничани назбирали необхідну для купівлі імпланту та операції кошти.

«Ви вірите в чудеса? Я – так! Ми щойно проплатили 30 тисяч на імплант для бабусі, яка нещодавно йшла за пенсією - впала і зламала ключицю та шийку бедра», - написала тоді дівчина.

Волонтерка також надала детальний звіт про витрати. На підготовку до операції: 35 783 грн, 29 500 грн - імплант +300 грн - комісія за оплату, 460 грн - їжа, 2 400 грн - протитромбозні, 350 грн - готівка бабусі, 2 773 грн. - на операцію (ліки за списками)

На операцію: 3 000 грн - операція (витратні матеріали), 5 000 грн - реанімація після операції. 

Після операції: 2 408 грн,1500 грн - ходунки,308 грн - панчохи/бинти
600 грн - бандаж для ключиці,

"Реабілітація: не відомо. Якщо підрахувати все, то на післяопераційний у нас поки пусто. Тому допомога - ще актуальна", - пише Діана Подолянчук

Приват - 5168742725637338
Подолянчук Діана

Марина Карабай

23 січня, 2020