Вінничани розпочали інформаційну кампанію проти забудовниці Вікторії Галицької

Новини Вінниці / Вінничани розпочали інформаційну кампанію проти забудовниці Вікторії Галицької

Після серії протестів вінничан, які стикнулися з проблемами у своєму нещодавно придбаному житлі, мешканці цих новобудов ймовірно вирішили «тиснути» на забудовницю інформаційно. За короткий проміжок часу, окрім статей в різних медіа, навіть у Facebook з’явилася сторінка «СТОП Галицька», де наводяться приклади афер з будівництвом. Люди скаржаться на те, що купують житло, розраховують на терміни здачі його в експлуатацію, а потім залишаються і без грошей, і без квартир, або отримають нерухомість без підключення до комунікацій.

Після серії протестів вінничан, які стикнулися з проблемами у своєму нещодавно придбаному житлі, мешканці цих новобудов ймовірно вирішили «тиснути» на забудовницю інформаційно. За короткий проміжок часу, окрім статей в різних медіа, навіть у Facebook з’явилася сторінка «СТОП Галицька», де наводяться приклади афер з будівництвом. Люди скаржаться на те, що купують житло, розраховують на терміни здачі його в експлуатацію, а потім залишаються і без грошей, і без квартир, або отримають нерухомість без підключення до комунікацій.

Як вказує VinMedia, у жовтні 2019 року видання писало про «невдоволення» вінничан. Із гаслами «СТОП шахрайським діям Вінницягаз і Галіцької» та «СТОП ФОПам-прокладкам!» під будівлю «Вінницягазу» тоді вийшли мешканці першого і другого корпусів «Клубного дому», що по вулиці Покришкіна, 8Ж.

Протестувальники казали, що вони чекали на здачу свого житла майже три роки. Це один будинок на три корпуси. Перші два корпуси нібито були здані в лютому, а наприкінці липня створено ОСББ, але попри наявність технічної документації та підведених комунікацій, у вінничан відсутній в оселях газ.

Мешканці новобудови запевняли, що нібито забудовник вимагав від них додатково «скинутись» фізичній особі-підприємцю, аби газ потрапив в оселі. Замовник будівництва - ПП «Інтертек-С», засновником якого є Вікторія Галицька, що влітку 2019 року балотувалась в нардепи по 12 округу.

Люди стверджували, що не мають жодного боргу перед забудовницею, не мають вони і жодного боргу перед «Вінницягаз», а от В. Галицька начебто заборгувала газовикам.

«Ми підозрюємо, що це може бути не борг, а сума хабара за інші будівництва, які Галицька хоче розпочати», – припускали обурені мешканці перших двох секцій «Клубного будинку», які були змушені сидіти без тепла і без гарячої води за низької температури.

Акції протесту заручників ситуації не припинялися. Більш того, люди стали шукати інших ошуканих і ділитися проблемами для спільного їх вирішення. Саме завдяки цьому було привернуто увагу журналістів до історії «успішного» бізнесу забудовниці Вікторії Галіцької. Як з’ясувалося, будівельна компанія «Династія», якою по факту володіє ця вінничанка, має відношення до ЖК «Набережний квартал-2», ЖК «Династія», ЖК «Оскар», ЖК «Європейський квартал», ЖК «Клубний дім», ЖК «Родинний маєток». Як пишуть у ЗМІ, більшість з цих об’єктів будівництва мають погану репутацію. Їх називають «проблемними».

Зазначається, що забудовниця примудрилася посваритися зі міською владою через недотримання інвестугод, підрядниками, оскільки не розраховувалася, та покупцями, які вважають себе ошуканими, адже не отримали за свої гроші нормального житла.  

Мабуть «останньою краплею» для покупців житла став запальний виступ Вікторії Галицької на Антикорупційному форумі у грудні 2019-го, де вона розповіла, що поки «ми платили, нам дозволяли будувати»… Чи є це зізнанням у корупції з боку забудовниці? Непрямим. Вона не казала, що особисто «платила» чиновникам. Проте спроба долучитися до боротьби з корупцією під егідою партії «Слуга народу» не на жарт обурила клієнтів забудовниці.

У мережі з’явився досить емоційний матеріал про карколомну бізнес-кар’єру вінничанки. Публічною жінку почали робити на початку 2019 року, коли вже були відчутні проблеми з її будівельними об’єктами. Тоді у ЗМІ вийшла низка публікацій про успішну підприємицю, меценатку і волонтерку.  Отже і вінничани відповіли.    

«Роками, десятиліттями я і такі, як я, накопичували на квадратні метри місця, яке хотіли назвати своїм домом. Заощаджуючи на собі і дітях у всьому, відмовляючи навіть у дрібних побутових радощах, відкладаючи кожну копійку, ми йшли до мрії — купити власне житло. Але за сумним збігом обставин, немов через якесь прокляття, наткнулися на будівельну компанію «Династія», довірилися білозубій посмішці пані Галицької… І все втратили! 

Сльози навертаються на очі, коли пишу ці рядки. Животіючи, ми бачимо, як Вікторія Галицька собі ні в чому не відмовляє. Не відмовляє за рахунок наших кровних коштів!!! На нашому горбі вона їздить закордонами, ніжиться в люксових готельних номерах, обідає і вечеряє в найрозкішніших ресторанах, не рахує грошей на шопінг і таке інше!!! Сотні сімей без житла, батьки живуть в одній орендованій кімнатці разом з дітьми, щомісяця сплачуючи великі рахунки за оренду, — а їй все одно. У неї Сінгапур, Дубаї, Монте-Карло, екзотичні острови! Їй не до нас — до тих, хто довірив їй свої кровні заощадження!!!», - зазначається у статті, де вказують на розкішне життя бізнес-леді, через об’єкти якої у скруті опинилися десятки якщо не сотні родин.

Пригадали пані Галицькій і її недешеву передвиборчу кампанію влітку 2019 року, коли вона балотувалася до Верховної Ради по 12 округу, і намагання «опертися» на «Слугу народу» у прагненні знайти крайніх у власних проблемах. Мабуть терпець увірвався і вінничани навіть зробили «персональну» сторінку забудовниці у Facebook.

Для Вінниці це перший приклад того, як без політичних гасел люди об’єдналися заради «протидії» конкретному приватному бізнесу, через який постраждали, і розпочали власну інформаційну кампанію. Нехай і не потужну…

Можна припустити, що вінницька підприємиця у «боргу» не залишиться. Було б чудово, аби вона знайшла вихід із ситуації, спромоглася завершити розпочаті об’єкти, щоб ті, хто платив кошти за житло, отримали повноцінні оселі.

admin

5 січня, 2020