Вінничани пропонують встановити світлофор на перехресті на межі міста

Новини Вінниці / Вінничани пропонують встановити світлофор на перехресті на межі міста

Вінничанка Лілія Захарчук 25 серпня опублікувала петицію до міськради з проханням встановити світлофор на перехресті вулиці Юзвинської та Барського шосе (траса М-21). Лише за добу звернення жінки «зібрало» третину від потрібної для вивчення кількості електронних підписів.

«Звертаюсь до вас з повторним проханням, щодо регулювання дорожнього руху по вулиці Юзвинській. Населення мікрорайону постійно збільшується, як і збільшується кількість транспорту. Водії рухаються на дуже великій швидкості, створюючи небезпеку для всіх учасників дорожнього руху. Також гостро стоїть питання перехрестя Юзвинської та Барського шосе біля ЖК «Західного», можливість перейти там дорогу прирівнюється до нуля через швидкість руху», - вказує авторка петиції.

Зазначимо, що перехрестя «розділяє» територію трьох територіальних громад, а також розташоване на міжнародній трасі. Навколо перехрестя щільна житлова забудова.

Нагадаємо, наприкінці минулого року вінничани вже подавали петицію аналогічного змісту. У відповіді міськради вказувалось, що «на даний час
міським комунальним підприємством «Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури» розробляється детальний план території, обмеженої Гніваньським шосе, вул. Юзвинською, Барським шосе, в якому буде передбачено облаштування регульованого перехрестя Барське шосе – вул. Юзвинська».

«Після погодження змін в організацію дорожнього руху з будівництвом світлофорного об’єкту на даному перехресті з балансоутримувачем даної дороги, Службою автомобільних доріг у Вінницькій області, буде розроблятись проєктно-кошторисна документація на встановлення світлофорного об’єкту на перехресті Барське шосе – вул. Юзвинська», - зазначалось у відповіді.

Наразі урядом заборонено виділення коштів на дані потреби.

Олеся Рудницька

26 серпня, 2022