Вінничани пропонують владі знайти кошти, щоб добудувати дитячий садок на Старому місті, який «залишив» зниклий інвестор

Новини Вінниці / Вінничани пропонують владі знайти кошти, щоб добудувати дитячий садок на Старому місті, який «залишив» зниклий інвестор

Вінничанка Альона Макарова 10 грудня опублікувала петиції до міськради з проханням взяти на баланс недобудовану споруду дитячого садочку по вул. Покришкіна, 8, розташованого на Старому місті в «Європейському кварталі».

«Прошу міського голову і депутатів міста Вінниці виступити ініціаторами передачі об'єкта, утворити в 2022 році комісію з передачі об'єкта на баланс міста, а також знайти інвесторів для добудови садочка та закласти в бюджеті на 2023 рік кошти на добудову», - вказує у петиції авторка.

Вона додає, «як всім відомо, компанія-забудовник не виконала своїх зобов'язань і досі не закінчила будівництво ЖК «Європейський квартал».

«Відповідно питання з дитячим садочком зависло в повітрі. Будівля стоїть пусткою і з кожним роком потребуватиме більших вкладень для введення в експлуатацію. Натомість наші діти не можуть чекати 10-15 років для вирішення даного питання кооперативом мешканців даного ЖК», - зазначає вінничанка.

За її словами, садочок є важливим для великої частини мешканців Старого міста, дітки яких переважно залишаються вдома, «тим самими позбавляючись соціальної адаптації в суспільство».

«На ціле Старе місто маємо два садочки, які знаходяться віддалено, за 1,7 і 3 км від недобудованого об'єкта. Дістатися до них в умовах епідемії без громадського транспорту неможливо і ми тим самим наражаємо на небезпеку наших дітей», - зауважила жінка.

Вона наголошує, що щорічно у місті капітально ремонтують об'єкти соціальної інфраструктури, в тому числі заклади дошкільної і шкільної освіти. Тому, на її думку, «місто здатне частково профінансувати добудову».

«Також можна залучити кошти з бюджетів області або державного бюджету, запропонувати підприємствам міста долучитися до будівництва або іншим забудовникам на прилеглих територіях», - підкреслила авторка петиції.

Олеся Рудницька

13 грудня, 2021