Вінничани пропонують створити сквер і меморіал пам'яті загиблих від ракетного обстрілу 14 липня

Новини Вінниці / Вінничани пропонують створити сквер і меморіал пам'яті загиблих від ракетного обстрілу 14 липня

Вінничанка Алла Черняхівська 8 серпня опублікувала петицію до міськради з пропозицією створення скверу й меморіалу пам'яті загиблих від ракетного обстрілу у Вінниці 14 липня 2022 року.

«14 липня внаслідок ракетних ударів російських загарбників по місту Вінниця загинуло 24 людини, серед них троє дітей. Госпіталізовані 71 постраждалий, з яких троє дітей. Всього до медичних закладів звернулися 117 людей. Це офіційні дані. Але в цих рядках і цифрах – біль сотень і тисяч вінничан, які втратили дітей, батьків, рідних, друзів, колег.
Ця трагедія не завершилась Днем жалоби 15 липня. Вона з нами щодня.

Про маленьку Лізу почула не лише Україна, а весь світ.

Моїй донечці, Олександрі Борівській, назавжди залишилося 18 років. Вона загинула на місці.

19 липня померла Наталя Фальштинська, сиротами залишилися її троє дітей.

21 липня перестало битися серце 20-річної Ольги Лисенко, котра потрапила до лікарні з 98% опіків тіла.

2 серпня обірвалося життя Павла Ковальчука. За нього до останнього боролися колеги-лікарі.

І це не всі імена. Їх 27. І гострим болем відгукується пам'ять про кожного.

Ми звертаємось із проханням до міської влади, депутатів та особисто до Вас, шановний Сергію Анатолійовичу, сприяти створенню на місці Будинку побуту «Ювілейний» скверу й меморіалу пам’яті загиблим.

Війна завершиться, ми відзначатимемо перемогу! Але це місце ніколи не повинно стати місцем розважального центру чи нового житлового комплексу. Нехай про скорботне 14 липня 2022 року нинішнім і майбутнім поколінням вінничан нагадують сакури. Кількість цих дерев символізуватиме кількість загиблих. Пропонуємо також встановити меморіал зі світлинами загиблих. Це єдине, що ми, як рідні люди, можемо просити – вшанувати пам'ять. Нами вже створено благодійну організацію «Міжнародний благодійний фонд пам’яті жертв та допомоги постраждалим від російського теракту в місті Вінниця, Україна, 14 липня 2022 року». Частину витрат, пов’язаних з облаштуванням скверу й Меморіалу, фонд готовий фінансувати», - йдеться у петиції вінничанки.

Олеся Рудницька

8 серпня, 2022