Вінничани пропонують навести лад на пляжі "Хімік" та вулиці Рєпіна

Новини Вінниці / Вінничани пропонують навести лад на пляжі "Хімік" та вулиці Рєпіна

На сайті Єдиної системи місцевих петицій з'явилось звернення від вінничанина, який просить міську раду здійснити благоустрій пляжу «Хімік» та прилеглої вулиці Рєпіна. Чоловік наголошує на тому, що на пляжі відсутні вбиральні чи роздягальні, немає окремого майданчика для сміття, а відпочивальники – паркують свої авто на дорозі вздовж вулиці, загороджуючи шлях.

На сайті Єдиної системи місцевих петицій з'явилось звернення від вінничанина, який просить міську раду здійснити благоустрій пляжу «Хімік» та прилеглої вулиці Рєпіна. Чоловік наголошує на тому, що на пляжі відсутні вбиральні чи роздягальні, немає окремого майданчика для сміття, а відпочивальники паркують свої авто на дорозі вздовж вулиці, загороджуючи шлях.

Отже, як зазначає автор петиції Костянтин Тарасюк:

"Однією з «недоторканих» перлин відпочинку у Вінниці на березі Південного Бугу з боку благоустрою лишається Пляж Хімік. Особисто я проживаю по вулиці Рєпіна і боляче дивитись як відпочивальники в літньому та легкому взутті скачуть по камінцях крупної фракції, щоб дійти до пляжу та відпочити. А у вечірній час діти просто об ці камінці калічать собі ноги. Далі починається більш цікаве. Якщо, не перевдягнутись вдома, то на пляжі варіант тільки один – «за рушничком», це якщо ти йдеш не самий чи сама відпочивати. Питання WC, взагалі катастрофа.

Мої сусіди, чиї ділянки виходять на межу пляжу, особливо у теплу пору року, влаштовуються волонтерами з прибирання біля своїх ділянок, та в деяких випадках, починають вчити відпочивальників елементарним правилам етики".

Також Костянтин піднімає питання паркування авто:

"Ситуація станом на зараз – паркування здійснюється просто по вулиці Рєпіна, біля воріт та огорож тутешніх жителів. Ця ситуація створює великий дискомфорт нам як жителям на цій вулиці, я вже мовчу про той випадок, коли станеться якась надзвичайна ситуація, і для проїзду карети швидкої чи автомобілю пожежників, будуть заважати припарковані авто відпочивальників або просто проїзд унеможливлять.

Це є недопустимо. А з іншого боку нам як мешканцям вулиці Рєпіна - ставити незаконні стовпчики чи блоки біля своїх заїздів на землі яка не є нашою власністю є адміністративним правопорушенням. З’їзд до пляжу з вулиці Богдана Ступки це взагалі краш-тест навіть для найпотужнішого позашляховика з сучасного модельного ряду. Його теж необхідно облаштувати, оскільки заїзд проходить впритул до територій мешканців та після сильних дощів, враховуючи відсутність стічних систем заїзду – створюють руйнування як самого заїзду так і парканів на межі цих ділянок, виносячи на територію пляжу все те каміння та побиту цеглу, якою тутешні мешканці засипають ями, щоб хоч якось можна було спуститись на пляж.

Враховуючи вище написане, та маючи спільну думку своїх сусідів, ми пропонуємо:

  1. Облаштувати асфальтне дорожнє покриття згідно вимог для пішохідної зони по вулиці Рєпіна та спуску по вулиці Богдана Ступки.
  2. Встановити відповідні дорожні знаки на в’їздах до вулиці - Знак 5.33 "Пішохідна зона", Знак 3.2 "Рух механічних транспортних засобів заборонено", Знак 3.34 "Зупинку заборонено" ( по обидві сторони вулиці) та Знак 3.21 "В'їзд заборонено"
  3. Облаштувати спуски для відпочивальників та під’їзди для «службового та технічного транспорту( служб 101,102,103,104)».
  4. Улаштувати умови для перевдягання, туалет, майданчик для сміття.
  5. У зоні між вулицею та багатоповерхівкою №18 розташовано багато гаражів, якими користуються до 10%, а займана ними територія досить велика. На цьому місці можна було б обладнати сучасний майданчик для паркування, навіть нехай він буде платним для відвідувачів пляжу, а для мешканців які на зараз у гаражах зберігають свої автомобілі – на майданчику облаштувати окрему зону".

Аби петицію розглянули в міськраді, вона має набрати 350 голосів. На сьогодні за звернення проголосували 23 людини.

Ірина Заіковата

7 жовтня, 2020