Вінничани пропонують «достроково» почати будувати школу на «Академічному»

Новини Вінниці / Вінничани пропонують «достроково» почати будувати школу на «Академічному»

Вінничанка Ірина Українець 13 жовтня опублікувала петицію з пропозицією «розпочати забудову школи у мікр-ні «Академічний». Суть у тому, щоб проєкт стартував вже зараз, а не коли передбачалося, адже будівництво таких об’єктів лише міський бюджет не «потягне» - потрібна субвенція з ДФРР.

«Мікрорайон «Академічний» ще не забудований навіть на половину, але кількість учнів кожної вікової категорії достатня для заповнення школи вже сьогодні. Жителі цього мікрорайону за місцем проживання відносяться до гімназії №24 (нова школа на «Поділлі»)… Гімназія у 2021 році «набрала» 10 перших класів, встановивши рекорд у Вінниці! Думаю, не потрібно уточнювати, що школа на таку кількість класів не розрахована. Через цю ситуацію не всі класи мають групу продовженого дня. Як справлятись працюючим батькам у такому випадку, невідомо», - зазначила авторка петиції.

Жінка вказує, що складно спрогнозувати, «скільки перших класів набереться ще через 2 роки, коли на «Академічному» та «Поділлі» заселяться ще 5-6 будинків? Вона зазначає, що побудова школи на «Академічному» планується, правда, через 10 років, тому пропонує прискорити цей процес.

У петиції вона наголошує на пропозиції «виділити кошти вже наступного року та розпочинати будівництво», адже побудову школу на «Академічному» вважає терміновою та невідкладною справою.

Олеся Рудницька

13 жовтня, 2021