Вінничани планують розводити каліфорнійських черв'яків

Новини Вінниці / Вінничани планують розводити каліфорнійських черв'яків

Самоврядці з Іллінецької міської ОТГ, що на Вінниччини завітали на Кіровоградщину, де ознайомились з біологічним методом переробки органічних відходів. У містечку Вінницької області вже готують площі для облаштування спеціальних майданчиків, де використовуватимуть цю технологію

Самоврядці з Іллінецької міської ОТГ, що на Вінниччини, завітали на Кіровоградщину, де ознайомились з біологічним методом переробки органічних відходів. У містечку Вінницької області вже готують площі для облаштування спеціальних майданчиків, де використовуватимуть цю технологію.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Під час візиту в об’єднану громаду представників ТОВ «Екостайл» з м.Кропивницький, іллінчан зацікавив досвід цього підприємства з вермікомпостування — переробки органічних відходів каліфорнійськими черв'яками у біогумус. Вермиферми (від англ. worm – черв’як) дозволяють утилізувати абсолютно всі біологічні відходи у цінне добриво», - йдеться в інформації.

Нині на міському сміттєзвалищі тривають роботи з підготовки площі для облаштування компостних ям, що дасть можливість вирішити ще одне питання, яке хвилює людей – утилізації листя, трави, бадилля після збору рослин, аби наші населені пункти не тонули восени в диму. Біогумус буде використовуватись для комунальних теплиць, підживлення клумб і саду.

Довідково, перші господарства з розведення каліфорнійський черв'яків з метою утворення біогумусу були створені в кінці 1940-х в США, де на сьогодні вже працює понад 700 господарств промислового типу. Є такі підприємства в Великобританії, Голландії, Німеччині та інших країнах Європи. Запроваджуються такі практики й в Україні.

 

Новини Вінниці / Вінничани планують розводити каліфорнійських черв'яківНовини Вінниці / Вінничани планують розводити каліфорнійських черв'яківНовини Вінниці / Вінничани планують розводити каліфорнійських черв'яків