Вінничани не вірять в можливість лікуватись за кордоном за державні кошти

Новини Вінниці / Вінничани не вірять в можливість лікуватись за кордоном за державні кошти

В державному кошторисі на наступний рік планується виділити 1,1 млрд. гривень на лікування українців, яких не можна вилікувати на батьківщині. Незважаючи на те, що сума, яка виділяють на цю статтю бюджету, з кожним роком зростає, отримати допомогу зможуть лише 450 громадян.

В державному кошторисі на наступний рік планується виділити 1,1 млрд. гривень на лікування українців, яких не можна вилікувати  на батьківщині. Незважаючи на те, що сума, яка виділяють на цю статтю бюджету, з кожним роком зростає, отримати допомогу зможуть лише 450 громадян.Вінничани в лікування за кордоном за державний кошт не вірять.

«Згідно з проєктом бюджету на 2021 рік, фінансування за державною програмою лікування українців за кордоном покриває потреби 450 осіб, а обсяг програми має скласти 1.1 млрд грн. Середня вартість лікування закладається на рівні 2.4 мільйони гривень. То чи варто відправляти на лікування громадян Україні, а якщо так, то як саме?»,- й повідомляє ресурс  CASE Україна.

Спілкуючись з вінничанами ми отримали дві протилежні думки – одні говорять, що програму потрібно закрити, інші – залишити.

Переважна більшість вважає, що лікуватись за ці кошти будуть високопосадовці та можновладці, тож варто взагалі закрити фінансування цієї статті витрат в бюджеті. Волонтери та благодійники і так постійно збирають кошти для невиліковних хворих. Інші вважають, що програма необхідна, але потрібен більш жорсткий контроль за тим, на кого саме витрачаються кошти.

Щоправда і ті, й інші зазначають, що потрапити у коло «обраних» скоріше за все не зможуть.

 

 

Марина Карабай

4 жовтня, 2020