Вінничани не оцінили скандальний комікс «Принцеса + принцеса», хоча у книгарнях його можна відшукати (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вінничани не оцінили скандальний комікс «Принцеса + принцеса», хоча у книгарнях його можна відшукати (ВІДЕО)

До одностатевих стосунків вінничани завжди ставилися ворожо. Хоча місто називають європейським, але вінничани пишаються тим, що дорогі схожі на ті, що на Заході, а от традиційні відносини цінують. Тому комікс-історія про двох дівчат "Принцеса+принцеса:довго і щасливо», які побороли злу чаклунку, а в фіналі казки побралися, особливим попитом не користується.

До одностатевих стосунків вінничани завжди ставилися ворожо. Хоча місто називають європейським, але вінничани пишаються тим, що дороги схожі на ті, що на Заході, а от традиційні відносини тут цінують. Тому комікс-історія про двох дівчат "Принцеса+принцеса:довго і щасливо», які побороли злу чаклунку, а в фіналі казки побралися, особливим попитом не користується.

Книга спрямована на аудиторію 9-12 років. Як зазначає ТРК «Вінниччина», саме це видання викликало не просто обурення, а скандал серед батьків, бібліотекарів і сексологів. Мовляв, книга спрямована на подолання так званих стереотипних уявлень про людські взаємозв’язки. А насправді – містить ознаки агресивної пропаганди одностатевих відносин.

Якщо, наприклад, у Миколаєві таку книгу в бібліотеки закупили, то у Вінниці знайти її виявилося складніше. Книгозбірні не купували примірник, бо кажуть, для дітей такого віку є література важливіша. А пропагувати нетрадиційну сім’ю - не готові.

Натомість у деяких книгарнях міста комікс про двох принцес продавали ще на початку року. Кажуть, ніякої пропаганди там не вбачають. Лише традиційну історію про добро і зло.

Більшість батьків все ж залишаються категоричними до такого видання. Костянтин – батько 5-річної Аліси каже, його дитина знає що сім’я - це батько і мати, а демонструвати дитині інший зразок родини чоловік не хоче.

Сексологи пояснюють: дитяча психіка вразлива, тому такі штучні навіювання можуть впливати на психосексуальний розвиток. Дитина, яка читатиме подібні твори, піддаватиме сумніву природні стосунки в її сім’ї.

Попри всі скандали та обговорення у видавництві «Рідна мова» категорично не згодні з тим, що «Принцеса + Принцеса» - пропагандистський твір. Стверджують, це комікс про важливість власного вибору, про усвідомлення того, що люди різні і про терпимість до цього.