Вінничани на форуму у Люксембурзі: Моргунов пояснив причину візиту

Новини Вінниці / Вінничани на форуму у Люксембурзі: Моргунов пояснив причину візиту

Вінницький міський голова Сергій Моргунов на форумі «Швидке відновлення України»у Люксембурзі презентував представникам Європейського інвестиційного банку проєкти, важливі для розвитку міста з погляду повоєнної відбудови.

«Реконструкція аеровокзалу, шляхопровід між Замостям та Тяжиловом, модернізація системи теплозабезпечення кількох мікрорайонів, індустріальні та інноваційно-технологічний парки», - перелічив «напрямки» обговорення Сергій Моргунов.

За його словами, від початку повномасштабної російської агресії ЄІБ продовжує підтримку України. Вінниця також зацікавлена у можливій співпраці з банком над проєктами з трансформаційного відновлення.

«Нам важливо залучати нові інструменти інвестування. Адже це питання підтримки економічного потенціалу нашої громади та створення більш комфортного середовища для мешканців. Сьогодні ми оперативно реагуємо на виклики війни та перебуваємо більше в антикризовому режимі управління, але також думаємо про те, якою має бути Вінниця після нашої Перемоги. І вже зараз необхідно працювати над візією та пошуком необхідних ресурсів», - зазначив мер.

Додамо, після красномовної світлини нардепа М.Тищенка з Таїланду, де він у морі налагоджував відносини з діаспорою, уряд вирішив обмежити візити посадовців за кордон. Люксембург складно назвати курортним місцем, а о фінансовим центром – на «всі сто».

Олеся Рудницька

1 лютого, 2023