Вінничани можуть стати ілюстраторами найбільшої енциклопедії ще й отримати приз

Новини Вінниці / Вінничани можуть стати ілюстраторами найбільшої енциклопедії ще й отримати приз

Вінничан, які люблять фотографувати та професійних фотографів запрошують взяти участь у міжнародному фотоконкурсі «Вікі любить пам'ятки». Мета конкурсу створити гарні світлини історичних об‘єктів, інформацію про які опубліковано у Вікіпедії. Крім того, що автор найкращих фото долучаеться до створення найбільшої світової енциклопедії, переможець отримує приз.

Вінничан, які люблять фотографувати, та професійних фотографів запрошують взяти участь у міжнародному фотоконкурсі «Вікі любить пам'ятки». Мета конкурсу створити гарні світлини історичних об‘єктів, інформацію про які опубліковано у Вікіпедії. Крім того, що автор найкращих фото долучаеться до створення найбільшої світової енциклопедії, переможець отримує приз.

Конкурс триває вже кілька місяців, але, напевне, з огляду на те, що через пандемію і обмеження у пересуванні фотографи мало роблять світлин об‘єктів, фотографій окремих локацый взагалі немає, Вікі вирішила змінити регламент.

«Ми захочуємо учасників подавати фото непредставлених раніше пам’яток; а також додавати фото з населених пунктів, де відсутні або дуже мало світлин пам’яток (а можливо, й самих пам’яток). Ми змінили підхід до визначення конкурсантів, які сфотографували найбільше пам'яток:

Максимальний бал за новий об’єкт тепер становить 21 — за умови, що ви є першим автором, який подає фото цього об’єкту та з цього населеного пункту більше не було світлин пам’яток. Також змінилась градація нарахування балів — минулого року було 4 категорії за кількістю авторів та світлин, а цьогоріч — 5.

Ще одна зміна, пов’язана не з представленням пам’яток, а пандемією коронавірусу, стосується дати публікацій результатів — не пізніше 1 січня 2021 року», - йдеться в інформації.

У Вінниці лише 10 пам‘яток не мають фото, це поселення Черняхівської культури, поселення доби Київської Русі, кургани. Зробити фото складно ще й тому, що їхнє знаходження відомо лише експертам, в графі адреса стоїть знак питання.

Тож фотографам варто знайти експертів. До речі, Замкова гора, яка внесена до Вікіпедії змінила свій вигляд останнім часом, тож її фото теж можуть потягнути на новинку.

На фото Замкова гора - пам'ятка культурної спадщини в Україні, номер у каталозі конкурсу «Вікі любить пам'ятки»: 05-101-0170

Детальніше про оновлення регламенту читайте в окремому блог-дописі: http://wlm.org.ua/rules-updated/

Із повним текстом регламенту можна ознайомитися за посиланням: http://wlm.org.ua/rules/.

Марина Карабай

31 серпня, 2020