Вінничани можуть скористатися висновками німецьких вірусологів, щоб зрозуміти, чому варто дотримуватись правил карантину

Новини Вінниці / Вінничани можуть скористатися висновками німецьких вірусологів, щоб зрозуміти, чому варто дотримуватись правил карантину

Вінничани можуть скористатися підрахунками німецьких медиків, щоб зрозуміти, чому варто дотримуватись правил карантину.

Німецькі віруслого пояснили, чому важливо дотримуватись правил карантину, і показали за допомогою математичних підрахунків та графіків, яке навантаження матиме на охорону здоров‘я та чи інша модель розвитку пандемії. Чи допоможе це пояснення вінничанам зрозуміти, чому варто дотримуватись введених у місті карантинних заходів.

В Німечченні вже підрахували, що 2/3 німців буде інфіковано, з цього числа в легкій та дуже легкій формі захворювання перенесуть 80%, решті знадобиться медична допомога і лише 6% інтенсивна терапія.

Зазначимо, що лікування такої кількості людей, дає високе навантаження на медицину. Що власне і сталось в Італії, коли кількість хворих почала стрімко зростати і медики не встигали із цим впоратись.

Тож вінничани, які і всі українці, мають можливість при нинішній ситуації не отримати такого пікового зростання захворювання, а «розтягнути» його на певний час. Це дасть можливість медикам ефективніше справлятись з лікуванням хворих і зменшити кількість летальних випадків.

Марина Карабай

21 березня, 2020