Вінничани матимуть змогу "відвідати" онлайн виставку Енді Воргола

Новини Вінниці / Вінничани матимуть змогу "відвідати" онлайн виставку Енді Воргола

Для любителів мистецтва, та безпосередньо родіт майстра, музей фотографії в Нью-Йорку Fotografiska й артфонд Hedges Projects підготували карантинний подарунок - відкритий доступ до двох фотосерій Енді Воргола — Ladies and Gentlemen та Sex Parts and Torsos.

Для любителів мистецтва, та безпосередньо робіт майстра, музей фотографії в Нью-Йорку Fotografiska й артфонд Hedges Projects підготували карантинний подарунок - відкритий доступ до двох фотосерій Енді Воргола — Ladies and Gentlemen та Sex Parts and Torsos.

Згідно інформації розміщеної на сайті музею, всього Воргол відзняв понад 500 фотографій для цієї серії. Деякі знімки підписані моделями. Серія портретів 14 трансгендерних жінок і драг-квін — відвідувачок бару The Gilded Grape в нью-йоркському районі Грінвіч-Вілідж — наразі розміщені у відкритому доступі для всіх охочих.

Sex Parts and Torsos, на думку експертів, межує з порнографією: на них зображені оголені частини тіл, переважно — чоловічі. За словами Воргола, таким чином він досліджував власну сексуальну ідентичність.

Hedges Projects — найбільша приватна колекція фотографічних робіт Енді Воргола. Засновник проєкту Джим Хеджес вже 15 років влаштовує заходи у партнерстві з провідними галереями, арт-ярмарками, музеями, інтернет-платформами, на яких виставляє роботи художника.