Вінничани масово отримали sms про «масовий ракетний обстріл» міста

Новини Вінниці / Вінничани масово отримали sms про «масовий ракетний обстріл» міста

Російські окупанти активували sms -розсилку, в якій залякують масованими ракетними обстрілами України. Зокрема, йдеться про вінничан. Жителі Вінниці звикли до фейків. Адже не вперше. І отримують їх іноді навіть з-за кордону.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Останніми днями триває активне розсилання повідомлення про те, що начебто «з 19 по 21 липня плануються масовані ракетні обстріли» в деяких містах України, а «зі сторони Білорусі диверсійні групи просунуться до 15-20 км територією України для відволікання українських військ на інших напрямках».

«У даному разі ворог використовує такий елемент інформаційно-психологічної операції, як «анонімний авторитет». Тобто відбувається розсилка начебто «інсайдерської» інформації від «надійного джерела десь із відомств», - йдеться в повідомленні ЦПД.

Щодо Вінниці, то текст відшліфовувався кимось, хто обізнаний у локаціях міста.

У відомстві попереджають, від початку повномасштабної війни з 24 лютого по всій території України зберігається висока ймовірність ракетних обстрілів. Тому в жодному разі не слід ігнорувати сигнали тривоги. Але й вірити фейкам чи лякатись, не варто.  

Олег Верлан

19 липня, 2022