Вінничани мають можливість придбати на зиму газ за літньою ціною

Новини Вінниці / Вінничани мають можливість придбати на зиму газ за літньою ціною

У Вінниці проводять акцію «Твоя енергонезалежність». Тобто, купуючи газ усі споживачі у яких не має боргів по сплаті зможуть накопити носій по літній ставці - 5 995,53 гривень за тисячу кубів. Це в свою чергу є чудовою можливістю економно забезпечити себе та свою родину газом на новий опалювальний період.

У Вінниці проводять акцію «Твоя енергонезалежність». Тобто, купуючи газ, усі споживачі, у яких не має боргів за блакитне паливо, можуть придбати його за "літньою" ставкою - 5 995,53 гривень за тисячу кубів. Це - чудова можливість економно забезпечити себе та свою родину газом на новий опалювальний період.

Як повідомили у «Вінницягаз Збут», із 23 серпня 2019 року вінничани придбали близько 180 тисяч кубометрів газу за ціною, зафіксованою на літньому рівні - 5 995,53 гривень за тисячу кубів. Тобто вже за перші дні закупити газ на опалювальний сезон за літньою ціною встигли більше 270 клієнтів. Також більше 200 вінничан оформили купівлю газу в «Особистому кабінеті» на сайті 104.ua.

У «Вінницягаз Збут» кажуть, що таку можливість споживачі газу Вінниччини отримали вперше та майже одразу через інтернет надійшло близько 75% заявок на купівлю газу. Адже взяти участь в акції може будь-який споживач газу, у якого немає боргів за цей енергоносій. Оформити і оплатити покупку можна онлайн - в Особистому кабінеті на сайті 104.ua, або в Центрі обслуговування клієнтів.

Якщо ви вирішили оформити купівлю в ЦОК необхідно мати при собі паспорт, ідентифікаційний номер, актуальні показання лічильника газу, а також внести 100% оплату за куплений запас газу.

Слід нагадати, що максимальний обсяг закупівлі газу при цьому обмежений 25 тис куб.м на одне домогосподарство. Гарантом збереження запасів газу і стабільної ціни на нього є «Нафтогаз України».

"В акційній ціні - 5 995,53 грн за 1000 куб.м., не враховані послуги за доставку газу, які змінюються в залежності від регіону. Вартість послуг із доставки газу, а також залишок передплаченого газу по акції «Твоя енергонезалежність» будуть зазначені в щомісячному рахунку за використане паливо, — пояснює директор «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

Нагадаємо, акція «Твоя енергонезалежність» триватиме лише місяць – до 25 вересня. Гроші, сплачені після 25 вересня, під дію акції не підпадуть та будуть зараховані на загальних підставах.

Для закупівлі, клієнти самостійно розраховують необхідні їм обсяги на опалювальний період або можуть скористатися спеціальним калькулятором в Особистому кабінеті. Для того, щоб легше визначиться з необхідним резервом газу на зиму, фахівці «Вінницягазгаз Збут» надають клієнтам інформацію про їх обсяги споживання газу в минулі опалювальні періоди.

Використовувати газ, куплений в рамках акції «Твоя енергонезалежність», можна буде з 1 жовтня 2019 року по 31 березня 2020 року. У цей період НАК «Нафтогаз України» поставлятиме учасникам акції газ з резервних обсягів за акційною ціною. Розмір економії при цьому буде залежати від поточних цін.

Якщо куплений резерв газу буде витрачено до 1 квітня 2020 року, споживач зможе отримати газ на загальних умовах - по ціні ПСО, що діятиме на той час. Споживачі, які до 1 квітня 2020 року не використають передплачений газ, зможуть скористатися залишком коштів.

При зниженні ціни нижче акційної, продаж газу споживачам буде здійснюватися за ціною ПСО. В такому випадку залишок коштів споживач зможе повернути за заявою або використати в рахунок подальшого споживання, по закінченню опалювального періоду.
 

Ірина Заіковата

5 вересня, 2019