Вінничани, які потребують засобів реабілітації, можуть скористатися міським центром прокату

Новини Вінниці / Вінничани, які потребують засобів реабілітації, можуть скористатися міським центром прокату

В листопаді 2020 року у Вінниці розпочав свою роботу пункт прокату засобів реабілітації. Втім, далеко не всім вінничанам відомо, що ходунки, ортопедичні ліжка, колісні крісла, шведську стінку чи приліжкові столики там можна «позичити». Довідка про інвалідність не потрібна.

У листопаді 2020 року у Вінниці розпочав свою роботу пункт прокату засобів реабілітації. Втім, далеко не всім вінничанам відомо, що ходунки, ортопедичні ліжка, колісні крісла, шведську стінку чи приліжкові столики там можна «позичити». Довідка про інвалідність не потрібна.

Засоби реабілітації вінничани можуть взяти у користування у пункті прокату, який діє при Територіальному центрі соціального обслуговування. Наразі ним скористалось 24 людини. Особливо великим попитом у громадян, які не можуть самостійно пересуватися, користуються крісла колісні. Ними забезпечено 13 людей.

Як розповіла директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова, видача засобів реабілітації здійснюється на безоплатній основі. За її словами, у пункті прокату знаходяться речі, якими уже користувалися вінничани, але вони в гарному стані і можуть бути корисними ще комусь. Термін використання цих засобів не закінчився.

Речами зможуть користуватись вінничани, які їх потребують, але через те, що інвалідність не встановлено, не мають права на забезпечення ними за рахунок держави. Після закінчення терміну прокату засіб реабілітації потрібно буде повернути в робочому стані.

На даний час у пункті прокату є 32 засоби реабілітації. Серед них крісла колісні, ортопедичні ліжка, ходунки.

Територіальний центр соціального обслуговування розташований по вул. Соборна,50.  Детальну інформацію можна дізнатися за тел: 67-05-97.