Вінничани через петиції пропонують нові назви для двох вулиць

Новини Вінниці / Вінничани через петиції пропонують нові назви для двох вулиць

В рамках деколонізації у Вінниці підлягають перейменуванню близько 200 вулиць, провулків, проїздів та площ. Частково процес вже розпочато. І вінничани намагаються долучитися, пропонуючи нові назви. Зокрема через петиції.

Так, 7 червня Сергій Фазульяноів запропонував вулицю Міліційну перейменувати на честь 93-тьої окремої механізованої бригади «Холодний Яр»

Він зазначає, що підрозділи славетної бригади брали участь у багатьох запеклих боях російсько-української війни під Дебальцевим, Іловайськом, в районі Савур-Могили, у Донецькому аеропорті, на Авдіївському, Волноваському напрямках, Бахмутці. З початком повномасштабного вторгнення Росії військові першими взяли в полон російських загарбників. Зараз бригада громить ворога на сході.

Автор петиції пропонує два варіанти назви: 93-ї ОМБР «Холодний Яр», Героїв 93-ї ОМБР «Холодний Яр».

Якщо відверто, то мешканцям буде складно називати адресу, то, можливо, краще спростити до «Героїв-Холодноярівців» чи «Холодноярівської бригади»…

У той же час Андрій Сенів у петиції запропонував перейменувати вулицю Писарєва, російського літературного критика, на  Олени Теліги - талановитої української поетеси і патріотки, борчині за незалежність України, життя якої стало прикладом жертовної любові до України.

Олеся Рудницька

7 червня, 2022