Вінничанки в третій десятці найвпливовіших жінок України

Новини Вінниці / Вінничанки в третій десятці найвпливовіших жінок України

Дві вінничанки, які зробили кар‘єру в Києві - Олександра Устінова та Оля Полякова потрапили до інтернет-рейтингу «Найвпливовіші жінки України 2020» за версією читачів сайту «Фокус».

Дві вінничанки, які зробили кар‘єру в Києві - Олександра Устінова та Оля Полякова потрапили до інтернет-рейтингу «Найвпливовіші жінки України 2020» за версією читачів сайту «Фокус».

Паралельно з підготовкою редакційного рейтингу впливових жінок в цьому році журнал «Фокус» вирішив провести онлайн-опитування своїх читачів.  

Кандидатки розділені на три категорії: «лідерки та керманичі», «стратеги та бізнес-вумен», «кумири та майстри».

Олександра Устінова, народна депутатка від партії «Голос» і кандидатка на посаду міського голови Вінниці, займає 37 місце в загальному рейтингу, і 17-у у номінації «лідерки та керманичі».

Щодо Олі Полякової, яка зізналась, що не дуже любить Вінницю, і, можливо, ці почуття на сьогодні взаємні, то співачка трохи випереджає нардепку і займає 31 місце в загальному рейтингу. Якщо говорити про номінацію «кумири та майстри», то «королева ночі» займає 17 місце.

Приємно, що поетеса Ліна Костенко, яку у Вінниці люблять і доволі часто цитують її вірші, особливо у період передбвиорчої компанії, випереджає співачку.

В загальнонаціональному рейтингу вона займає 19 місце, а у  своїй номінації «йде» 19-ою.

Щодо підприємництва, то Вінниця трохи «підкачала». Ні вінницьких бізнес-вумен, ні уродженок міста над Бугом серед кандидаток на звання "найвпливовіша" немає. Щоправда, два прізвища, які, напевне, знайомі вінничанам, у ньому все ж таки зазначено.

Насамеперед це Галина Герега – співвласниця мережі будівельних гіпермаркетів «Епіцентр». Жінка займає 27-е місце в загальнонаціональному рейтингу і друге у номінації «стратеги та бізнес-вумен».

А ось третє місце в цій категорії і 29-е в загальному рейтингу отримала Єлизавета Коробченко – генеральний директор компанії Avon в Україні та Грузії, до думки якої прислухається чимало дівчат, які будуть кар‘єру з Вінниччини.

Не можемо не згадати ще двох доволі значущих для Вінницької області жінок. Перш за все, це дружина п'ятого президента – Марина Порошенко. Вона - 4-а у списку найбільш впливових жінок України, і друга у номінації «лідерки та керманичі».

Її випереджає Юлія Тимошенко – саме вона є першим «лідером та керманичем» і другою в національному рейтингу.

А от  абсолютна першість у Ольги Шарій – блогерки, однієї із лідерок «Партії Шарія», яку очолює її чоловік Анатолій Шарій.

До речі, у списку найвпливовіших чимало жінок, які більше відомі своїми «зашкварами», ніж досягненнями. Зокрема, нардепка Галина Третьякова, яка засвітилась в історії з «неякісними дітьми», Снежана Єгорова, яка розповідала про «жінок з низькою соціальною відповідальністю, які обслуговували майданівців», та одіозна Олена Бондаренко, яка неодноразово зневажливо висловлювалась і на адресу України, і на адресу США. Часта гостя російских каналів - вона мала перспективу залишитись без америкнаської візи, щоправда, після того, як її донька вийшла заміж за американця критика заокеанських колег стала меншою.