Вінничанки стали дипломантками престижного літературного конкурсу Тараса Шевченка

Новини Вінниці / Вінничанки стали дипломантками престижного літературного конкурсу Тараса Шевченка

Вінничани стали дипломантами Х-го міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурсантки з Вінницької області вибороли 8 призових місць, єдине диплом першого ступеня отримала учениця школи з міста Вінниці.

Вінничанки стали лауреатками Х-го міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурсантки з Вінницької області вибороли 8 призових місць, єдиний диплом першого ступеня отримала учениця школи з Вінниці.

Зазначимо, що літературний конкрус проводився у різних вікових категоріях. Серед учнів шостих класів перемогу та Диплом ІІ ступеня отримали Марія Бобрикова із Немирова та Адріна Попадюк з Вороновиці. Дипломом ІІ ступеня також нагородили восьмикласницю з ліцею у Стрижавці.

Вінничанка Юлія Дусик, яка закінчила 9-ий клас школи №3, показала найкращий результат і отримала Диплом І ступеня.

Десятикласницю із Козятина Анна Казмірчук нагородили Диплом ІІ ступеня, а її ровесниця із Ладижина Дарина Перловська виборла третє місце.

Диплом ІІІ ступеня отримала ліцеїстка із Гайсину Ірина Турок.

В конкурсі приймали учать не лише учні, але й студенти. Першокурсниця ВНТУ Світлана Голод здобула Диплом ІІІ ступеня.

За підготовку переможниці престижного конкурсу відзнаку департаменту освіти і науки ВОДА отримала Алла Стадній, кандидат філологічних наук, доцент кафедри мовознавства ВНТУ.

Конкурс імені Тараса Шевченка – це міжнародний конкурс, у якому беруть участь учні та студенти з країн Європи, Америки, Азії. Пріоритетом при оцінюванні для журі є інноваційність погляду, самостійність і зрілість суджень, їх оригінальність і обґрунтованість.

 

 

Марина Карабай

25 червня, 2020