Вінничанку Олександру Устінову оголосили головою фракції «Голос» у Раді

Новини Вінниці / Вінничанку Олександру Устінову оголосили головою фракції «Голос» у Раді

Віцеспікер ВР Олександр Корнієнко сьогодні, 17 грудня у сесійній залі оголосив про зміну голови фракції «Голос», замість Ярослава Железняка – вінничанка Олександра Устінова.

«Відповідно до ст. 60 закону «Про регламент Верховної ради» оголошую про обрання народного депутата Устінової Олександри Юріївни на посаду голови депутатської фракції політичної партії «Голос» у Верховній Раді», - сказав Корнієнко, додавши, що заступником голови фракції обрано Юлію Клименко.

Після цієї заяви Железняк написав у соцмережах, що Корнієнко порушив закон з новими призначеннями і він «даватиме бій».

Парламентар зазначив, що нардепи з групи «Справедливість» подали позов до ОАСК проти своїх колег з «Голосу» щодо визнання протиправним та нечинним положення про депутатську фракцію. Суд підтримав цей позов.

Ольга Стефанішина в коментарі УП пояснила, що Устінову вибрали головою фракції 11 голосами ще у вересні, але Железняк «зловживав положеннями фракції». На її думку, з огляду на рішення суду від 17 грудня про призупинення положення, депутати мають підстави звільнити Железняка.

«Під ялинку!», - прокоментував ситуацію нардеп від «ЄС» Олексій Гончаренко.

В партії «Голос» заявляють про рейдерське захоплення партії та будуть подавати позови.

«Все було зроблено в кращих традиціях "портновщини" кінця 2000-х, коли подають позови, отримують нелегітимні ухвали і таким чином забезпечують рейдерське захоплення», - зазначили у «Голосі».

«Сьогодні позачергове засідання ВРУ перетворилось у чистий фарс, коли Перший заступник голови Верховної Ради навмисно тягнув час для того, щоб забезпечити оголошення злочинної ухвали Окружного адміністративного суду Києва і фіктивного рішення про зміну керівництва фракції в залі парламенту, яку йому ніяк не могли принести», - переконані у політсилі.

Згідно з законом, саме політична партія є першоджерелом створення та існування фракції у парламенті.

Партія «Голос» не визнає будь-яких змін керівництва своєї фракції в парламенті і буде використовувати всі юридичні і політичні механізми для захисту.

«Ми подаємо позови та ініціюємо кримінальні справи. Всю вину за рейдерське захоплення фракції ми покладаємо на Офіс президента, першого заступника голови Верховної Ради та колишніх членів партії — так звану групу "Справедливість". Величезним суспільно-політичном розчаруванням є те, що ті, хто побудували свою кар’єру на боротьбі за інституції і верховенство права, впали до найганебніших методів часів "портновщини", аби задовольнити свої амбіції», - зазначила політсила.

Новини Вінниці / Вінничанку Олександру Устінову оголосили головою фракції «Голос» у РадіНовини Вінниці / Вінничанку Олександру Устінову оголосили головою фракції «Голос» у РадіНовини Вінниці / Вінничанку Олександру Устінову оголосили головою фракції «Голос» у Раді
Олег Верлан

17 грудня, 2021