Вінничанка викрала іграшки, які збирали на знак пам’яті по загиблим діткам на площі Перемоги

Новини Вінниці / Вінничанка викрала іграшки, які збирали на знак пам’яті по загиблим діткам на площі Перемоги

У Вінниці на вулиці Замостянській поблизу площі Перемоги після 14 липня, коли внаслідок ракетного удару російських терористів загинуло 28 цивільних, зокрема троє дітей, пересічні люди створили меморіал з іграшок. А сьогодні, 5 серпня жінка їх позбирала у простирадла та забрала. Перехожі дівчата намагались її зупинити, але марно. У соцмережах крадійку ідентифікували. Виявляється працює двірником.

Іграшки люди приносили у пам'ять про загиблих дітей.

На запитання, чому жінка краде іграшки з місця трагедії, вона назвала загиблих через російську атаку дітей «байстрюками, циганами і татарами»… Вона поводилася зухвало, ображала дівчат, які намагалися пояснити, що та вчиняє не по-людськи.

Відео опублікували місцеві жителі у Facebook.

Поліція Вінницької області повідомляє: "За фактом публікації у мережі Інтернет відео, на якому жінка забрала іграшки з площі біля будинку побуту, поліцією Вінниччини розпочато досудове розслідування.

Особу жінки встановлено. Поліцейські з’ясовують обставини події. Іграшки, виявлені у неї, повернуто на місце.

Попередньо у діях жінки вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Остаточна правова кваліфікація діям жінки буде надана після встановлення усіх обставин події.

Оскільки інцидент з крадіжкою отримав розголос, вінничани впізнали жінку. Її звати Оксаною, начебто є власна дитина, а сама вона працює двірником на Старому місті (на вул.Гліба Успенського в ДЕУ). Має діагноз шизофренія.