Вінничанка вийшла на одиночний пікет проти продажу білоруських цукерок

Новини Вінниці / Вінничанка вийшла на одиночний пікет проти продажу білоруських цукерок

Вінничанка Анастасія сьогодні, 11 квітня, вийшла до магазину, де продають білоруські цукерки, з плакатом, яким нагадала покупцям, що саме «з Білорусі летіли бомби на українські міста». Любителів солодкого не засмучувало таке сусідство, і на пікет жодної уваги вони не звертали. Натомість люди вже котрий день вишукуються у чергу на вулиці, адже приміщення закладу не вміщує усіх охочих.

Нагадаємо, з 7 квітня після місячної перерви у центрі Вінниці відновили торгівлю білоруськими цукерками з фабрик Лукашенка.

Містяни доволі неоднозначно ставляться до того, що продається кондитерка фабрики «Мінчанка». Деякі навіть погрожували облити червоною фарбою заклад. Адже попри формальне невтручання у бойові дії Білорусі, саме з території цієї країни, фактично анексованої РФ, «заходили» російські підрозділи у бік Києва та Чернігова, росіяни запускають крилаті та балістичні ракети на українським містам, а військові бази та аеродроми досі використовуються загарбниками. Через білоруську пошту мародери відправляли додому награбоване в Україні.

 

«Я висловлю свою позицію. Щодо людей з черги – запитайте в них. До мене не підходять. Здається читають…Хоча людей і власника магазину теж можна зрозуміти. Підприємцеві потрібно продати товар. Якщо б центральна влада допомогла б йому закрити питання, цього не було б», - пояснює свою точку зору жінка.

Харків’янин Сергій, власний товару, пояснив NaПарижі, що всіляко допомагає рідному місту та людям, які нині у Харкові опинились у скрутному становищі, але має продати товар, який куплено задовго до початку війни.

«З вересня-жовтня минулого року було відчутно напругу з півночі. Чомусь тоді на державному рівні ніхто ні про що не попереджав. З партнером ми закупили товар значно раніше, ніж почалась війна. І що робити тепер?.. В аналогічній ситуації опинися ті, хто раніше закупив білоруські міндобрива, паливо. Так, тепер ці ємності бомблять, але знаю, що щось ще залишилось. То його потрібно зливати?.. Щодо мене, то я не буду продавати, якщо держава допоможе знайти інший шлях реалізації товару», - зазначив підприємець.  

Ігор Заіковатий

11 квітня, 2022