Вінничанка стала кращою у престижному конкурсі пекарів у Торонто (ФОТО)

Новини Вінниці / Вінничанка стала кращою у престижному конкурсі пекарів у Торонто (ФОТО)

Колишня жителька маленького села Саша, що на Вінниччині, переїхавши до Канади вирішила взяти участь у конкурсі пекарів The Great Canadian Baking Show. Наталія Шевченко вразила суддів своєю майстерністю, та спеченою копією статуї Батьківщина-Мати виборола перемогу.  

Колишня жителька маленького села Саша, що у Теплицькому районі на Вінниччині, переїхавши до Канади, вирішила взяти участь у конкурсі пекарів The Great Canadian Baking Show. Наталія Шевченко вразила суддів своєю майстерністю, та зі спеченою копією статуї Батьківщина-Мати виборола перемогу.  

Як розповіла сама Наталія Шевченко журналістам сайту expres.online, вона родом з маленького села на Вінничині, де завдяки інтернету познайомилась з чоловіком з Канади. Після піврічного листування Майкл прилетів до України та закохався в Україну так сильно, що називав себе тут Михайлом! Однак, прилетівши до нього в гості в Едмонтон три роки тому, пара вирішила одружитись.

Любов до випікання у 33-річної Наталії з’явилась ще у дитинстві, коли вони з мамою кожні вихідні освоювали рецепти традиційної української випічки. Крім того, допомагала бабусі пекти хліб. А от експериментувати з новими рецептами їй допомагав батько, який й нині полюбляє пекти торти.

«Протягом першого року в Канаді я чекала на робочу візу. Сидіти без діла не вмію. От і стала пекти. Якось Майкл взяв на роботу мій медівник, аби пригостити співробітників (чоловік займається електрикою, встановленням сонячних панелей). Усі були вражені смаком! Тоді я стала пекти солодке на замовлення. Навіть коли влаштувалась на роботу секретаркою в інженерну компанію, не відмовилась від свого захоплення» - розповідає Наталія.

Ідея взяти участь у конкурсі пекарів The Great Canadian Baking Show прийшла до жінки, коли вони разом з чоловіком провідували стареньку сусідку, яка має українське коріння. Тоді подружжя почуло по телевізору рекламу про набір на конкурс пекарів-аматорів. Чоловік наполіг подати заявку, та згодом вінничанку запросили на кастинг, де вона спекла медівник. І не прогадала!

«Також на кастингу потрібно було ще спекти булочки на соді. Я це зробила. Через декілька днів мене повідомили, що я пройшла в десятку найкращих - єдина іноземка серед канадців! Це були неймовірні емоції!», - ділиться емоціями та враженнями Наталія Шевченко.

Відомо, що всього у конкурсі було вісім епізодів по три завдання у кожному. Для прикладу, під час першого епізоду участники мали спекти торт у формі свого щасливого числа. У Наталії була вісімка, яку жінка спекла її з медових коржів із сирним кремом на білому шоколаді й прикрасила червоними маками, адже саме ці квіти символізують Україну. Від вигляду й смаку вісімки судді були в захваті.

Ще одне із завдань спекти щось смачне у формі прапора однієї з провінцій Канади. Наталія Шевченко обрала прапор провінції Альберта, де живе з чоловіком. Цей стяг нагадує Україну, адже там є колоски пшениці, земля, гори й небо. Вона приготувала двоповерховий торт і стала зіркою того епізоду.

Останнім завданням було спекти копію відомої у світі статуї, де жінкою було прийнято рішення обрати статую Батьківщина-Мати, що стоїть на березі Дніпра у Києві. Й знову «у яблучко»! Судді були вражені схожістю, через що перемога дісталась саме Наталії.

Чи змінилось життя переможниці після конкурсу? Жінка запевняє що ні. Вона й надалі захоплюється випічкою, щоп’ятниці приносить співробітникам щось смачненьке, вони вже звикли до цього. Своє майбутнє Наталія планую напряму пов’язати з випічкою. Й можливо, колись стане власницею солодкого бізнесу.

Фото з архіву героїні

Новини Вінниці / Вінничанка стала кращою у престижному конкурсі пекарів у Торонто (ФОТО)Новини Вінниці / Вінничанка стала кращою у престижному конкурсі пекарів у Торонто (ФОТО)Новини Вінниці / Вінничанка стала кращою у престижному конкурсі пекарів у Торонто (ФОТО)
Ірина Заіковата

7 грудня, 2019