Вінничанка просить мерію заборонити годувати голубів: нарікає на віруси і послід

Новини Вінниці / Вінничанка просить мерію заборонити годувати голубів: нарікає на віруси і послід

На сайті Єдиної системи місцевих петицій вінничанка Ірина Вавушко зареєструвала звернення до міської ради,де просить заборонити у Вінниці годувати голубів в громадських місцях, особливо, на прибудинкових територіях і дитячих майданчиках.

На сайті Єдиної системи місцевих петицій вінничанка Ірина Вавушко зареєструвала звернення до міської ради, у якому просить заборонити у Вінниці годувати голубів в громадських місцях, особливо, на прибудинкових територіях і дитячих майданчиках.

Свою позицію авторка петиції аргументує тим, що голуби, мовляв, "переносять багато вірусів, які є небезпечними для людини".

"Знаходячись поряд з голубами, можна вдихнути дрібні частинки пилу з патогенними вірусами. Вони потрапляють в легені і подразнюють слизову оболонку дихальних шляхів. Найбільшою небезпекою для людини є вірус енцефаліту, переносником якого є голуби. Також вони переносять туберкульоз, орнітоз, сальмонельоз, токсоплазмоз та інші. Хвороби, які несе голуб, не єдина шкода, яку цей птах може заподіяти людині. Масові скупчення голубів, які з'являються у місцях, де люди їх годують, залишають багато посліду на землі, асфальті, клумбах, дитячих ігрових комплексах (гірки, гойдалки), лавках, пам'ятниках, автомобілях, будинках, що є порушенням благоустрою міста. Це приносить масу клопоту і комунальним службам міста, оскільки необхідно виділяти додаткові кошти на прибирання", - пише авторка петиції.

Жінка навіть пропонує штрафувати тих, хто, все ж годуватиме птахів. При цьому вона стверджує, що в багатьох європейських країнах діє така заборона. Жінка вважає, що заборона годувати голубів зробить Вінницю "На крок ближче до Європи".

Сергій Маламура

21 вересня, 2020