Вінничанка пропонує в стаціонарі перевірити на коронавірус усіх хворих на запалення легень

Новини Вінниці / Вінничанка пропонує в стаціонарі перевірити на коронавірус усіх хворих на запалення легень

Вінничанка Вікторія Матвійчук 31 березня опублікувала петицію до міськради з пропозицією тотальної перевірки усіх стаціонарних хворих на пневмонію, чи інфіковані вони коронавірусом. За прикладом іншого обласного центру, жінка зазначає, що таким чином можна виявити ідентифікувати причину запалення.

Вінничанка Вікторія Матвійчук 31 березня опублікувала петицію до міськради з пропозицією тотальної перевірки усіх стаціонарних хворих на пневмонію, чи інфіковані вони коронавірусом. За прикладом іншого обласного центру, жінка зазначає, що таким чином можна ідентифікувати причину запалення.

«Запровадити у лікарнях Вінницької області обов'язкове тестування на Covid-19 всіх пацієнтів, які знаходяться в лікарнях Вінницької області з діагнозом «пневмонія».

Дані міри вважаю вкрай необхідними для попередження розповсюдження вірусної інфекції Covid-19 на території Вінницької області. Оскільки є конкретний приклад. За словами мера Івано-Франківська, в їхньому місті після масового тестування хворих на пневмонію, зі 150 проведених експрес-тестів було виявлено 57 осіб з коронавірусом», - зазначає авторка петиції.

Макс Мельник

31 березня, 2020