Вінничанка пропонує створити службу для нагляду за чистотою в зелених зонах

Новини Вінниці / Вінничанка пропонує створити службу для нагляду за чистотою в зелених зонах

Вінничанка Юлія Погоріла 3 грудня опублікувала петицію до міськради з пропозицією створити служби, які б відповідали за чистоту на територіях, що не де-юре не відносяться до парків, але використовуються саме за цим призначенням.

«Петиція про створення спеціальних служб, що займатимуться підтримуванням чистоти у місті та приміських населених пунктах Вінниці. На сьогодні більшість територій вільного користування (парки, вулиці, сквери) знаходяться у неналежному стані - відсутнє технічне устаткування для догляду за рослинністю, невелика кількість контейнерів для сортування відходів, відсутні відповідальні за чистотою паркових зон (П'ятничанський парк та Лісопарк, які потребують очищення)», - пояснює суть пропозицію авторка петиції.

На її думку, такі «офіційні утворення» дадуть змогу вирішити цю проблему, а саме покращать екологію та зовнішній вигляд населеного пункту. Долучитися до створення служби вона пропонує усім небайдужим.

Зазначимо, зелені зони, про які згадала вінничанка, мають різне підпорядкування та знаходяться у користуванні організацій різних форм власності. Приміром, за П'ятничанський парк відповідає ендокринологічний диспансер, який є підконтрольним обласній владі.    

Олеся Рудницька

4 грудня, 2021