Вінничанка продає метеорит з вкрапленнями золота

Новини Вінниці / Вінничанка продає метеорит з вкрапленнями золота

На платформі Olx 4 жовтня опублікована об’яву щодо продажу метеорита вагою 800 грамів. За словами авторки, головною «принадою» для потенційних покупців є наявність у часточці небесного тіла вкраплень золота.

Жінка запевняє, що колись цей «камінець» рідні відкопали на городі у передмісті Вінниці, тримали його як родинну реліквію, а от тепер вирішили продати за 32 тис. грн..

«Зовнішня сторона у расплаленних міхурах, внутрішня - вся в прожилках золота», - вказує авторка об’яви.

Зазначимо, На Землю інколи падають три різновиди метеоритів - залізні, кам’яні, залізо-кам’яні. Близько 30 років тому з Вінницького планетарію було викрадено справжній 3-кілограмовий уламок Сіхоте-Алінський метеориту, який впав 21 лютого у 1947 році з 98%-им змістом заліза. За підрахунками астрономів, його вартість складала 400 тисяч доларів. Проте є уламок іллінецького.

Новини Вінниці / Вінничанка продає метеорит з вкрапленнями золотаНовини Вінниці / Вінничанка продає метеорит з вкрапленнями золотаНовини Вінниці / Вінничанка продає метеорит з вкрапленнями золотаНовини Вінниці / Вінничанка продає метеорит з вкрапленнями золота
Олег Верлан

4 жовтня, 2021