Вінничанка навчила дітей з аутизмом вишивати та організувала аукціон їхніх робіт

Новини Вінниці / Вінничанка навчила дітей з аутизмом вишивати та організувала аукціон їхніх робіт

З 2 квітня триває аукціон робіт дітей з аутизмом. Його організувала вінничанка І.Семенець після того, як навчила їх. Зібрані кошти планується спрямувати на мрії авторів – «дітей дощу». Аукціон завершується 24 квітня, тож є ще час вибрати для себе цікаву роботу та бути причетним до здійснення мрії дитини.

Із 2 квітня триває аукціон робіт дітей з аутизмом. Його організувала вінничанка І.Семенець після того, як навчила їх. Зібрані кошти планується спрямувати на мрії авторів – «дітей дощу». Аукціон завершується 24 квітня, тож є ще час вибрати для себе цікаву роботу та бути причетним до здійснення мрії дитини.

«Для мене дуже важливо було передати їм любов та навики, які вони б могли надалі використовувати в своєму житті, - пише у Facebook авторка ідеї аукціоном та майстриня Інна Семенець. - Дітки за допомогою своїх батьків декорували футболочки та масочки для себе. Таким чином вони навчились створювати та доповнювати власний одяг, та застосовувати свої навики надалі - для виготовлення подарунків своїм близьким та рідним».

Майстриня зазначає, що також дітки декорували декілька футболок і масочок для аукціону.

«Метою даної роботи було навчити та показати діткам, що вони будучи в такому ранньому віці мають можливість, завдяки творчості заробити свої перші кошти, на свої власні мрії. Я запроваджую аукціон, який буде проходити в соціальній мережі Facebook в групі «Любов у творінні - для покоління!!!!»

Отримані з аукціону кошти будуть спрямовані на мрії дітей, які їх виготовляли! Це дуже важливо, тому що це не подарункові кошти, а зароблені власною працею, вони є найбільш цінні. І я дуже прошу підтримати та сприяти їхнім починанням!

Я вважаю , що найбільший і найважливіший подарунок в нашому житті це є любов і знання, це те, що неможливо підробити, забрати чи вкрасти, це назавжди залишається з людиною продовж усього її життя», - пише жінка, вказуючи, що саме цим хоче бути корисною іншим.

«Діти дощу» – так називають дітей з аутизмом. Останнім часом кількість людей із аутизмом і розладами аутистичного спектру у світі різко збільшилася.

В Україні офіційно зареєстровано понад 4 тисячі людей із аутизмом, але представники громадських організацій, які опікуються цією проблемою, кажуть, що насправді їх набагато більше.

Аутизм впливає на здатність людини спілкуватися і жити в суспільстві. Розлади аутистичного спектру істотно обмежують навички до повсякденної діяльності і життя суспільства. Ці розлади часто негативно впливають на освітні і соціальні досягнення людини. Деякі «люди дощу» здатні жити самостійно і продуктивно, інші страждають важкими порушеннями і потребують довічного догляду та підтримки.

«Люди дощу» часто наражаються на стигму і дискримінацію, вони можуть бути несправедливо обділені увагою як в сфері медичного обслуговування, так і в сфері освіти. Тому їм дуже потрібна підтримка і розуміння.

Олеся Рудницька

17 квітня, 2021