Вінничанка Наталія Рубановська здобула ліцензію на Параолімпіаду, однак не поїхала до Пхьончхану

Новини Вінниці / Вінничанка Наталія Рубановська здобула ліцензію на Параолімпіаду, однак не поїхала до Пхьончхану

У ХІІ зимових Паралімпійських іграх, які відбудуться у Пхьончхані з 9 по 18 березня за медалі боротимуться двоє вінницьких спортсменів. Через стан здоров'я до Кореї на змагання не поїхала незряча Наталія Рубановська , хоча ліцензію на участь в зимових Іграх 2018 здобула. Про це розповів

У ХІІ зимових Паралімпійських іграх, які відбудуться у Пхьончхані з 9 по 18 березня за медалі боротимуться двоє вінницьких спортсменів. Через стан здоров'я до Кореї на змагання не поїхала незряча Наталія Рубановська, хоча ліцензію на участь в зимових Іграх-2018 здобула. За "золото Пхьончхану" змагатимуться Ірина Буй та Олександр Казік, які братимуть участь у лижних гонках та  змаганнях з біатлону.

"Обоє наших спортсменів мають дуже серйозну підготовку. Кілька днів тому вони повернулися з Італії, де проходили тренування. У Ірини Буй -ураження опорно-рухового апарату, а в Олександра Казік – вади зору. Перед тим, як потрапити на Паралімпійські ігри, спортсмени пройшли три етапи Кубку світу, здобувши медалі різного ґатунку. Маємо надії побачити вінницьких паралімпійців у трійці лідерів. У гонках братиме участь  спортсмен-лідер Сергій Кучерявий, який за правилами змагань супроводжуватиме незрячого нашого лижника", - розповів начальник «Вінницького регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" Дмитро Лукавий.

Загалом на ХІІ зимових Паралімпійських іграх за збірну Україну виступлять 30 спортсмени у трьох дисциплінах - лижних гонках, біатлоні та гірських лижах. 

Усього в Іграх візьмуть участь 670 атлетів з 48-ми держав, які змагатимуться у шести видах спорту - біатлоні,  лижних гонках, керлінгу на візках, гірськолижному спорті, пара-сноуборді та следж-хокеї (санному хокеї). Уперше у зимових Паралімпіадах виступатимуть Грузія та КНДР. Крім того, після перерви у 12 років знову посилає команду на Ігри Естонія. Паралімпійці розіграють 80 комплектів медалей.

Раніше NaПарижі повідомляв, що на зимову Олімпіаду-2018 не потрапили вінницькі спортсмени.