Вінничанка Алла Вітвицька презентувала своє "Друге дихання"

Новини Вінниці / Вінничанка Алла Вітвицька презентувала своє "Друге дихання"

Сьогодні поетеса з Вінниці Алла Вітвицька презентувала вінничанам свою збірку "Друге дихання". До книги увійшли вірші, які авторка писала три останні роки. Це видання ліричної поезії, філософських роздумів, зізнання у любові рідним і близьким людям.

Сьогодні поетеса з Вінниці Алла Вітвицька презентувала вінничанам свою збірку "Друге дихання". До книги увійшли вірші, які авторка писала три останні роки. Це видання ліричної поезії, філософських роздумів, зізнання улюбові рідним і близьким людям.

"Жінка завжди має бути жінкою. Хвилює те, що наші жінки "зажаті", заклопотані,  хочеться щоб вони більше розвивалися, займалися тими справами, які люблять і які у них гарно виходять. В мене, наприклад, це поезія. І хоча я - держслужбовець, але, перш за все, я - жінка, яка пише вірші. Тому я бажаю усім йти до своїх мети і мрії", - каже Алла Вітвицька.

Поетеса зізнається, що почала писати з дитинства, однак зараз без творчості не може уявити свого життя.

"В дитинстві були несміливі спроби, а вже в старшому віці я просто без цього не можу. Пишу і пишу. "Друге дихання" – це поетична збірка ліричних віршів на різні теми, які завжди близькі, як жінкам, так і чоловікам - природа, яка надихає, любов до рідних і близьких людей. Роздуми на філософські теми про своє життя, намагання зробити його кращим, внести фарби у життя, щоб воно не було таким сірим і нудним. Планую випускати третю збірку, вірші вже зібрані. Зупинятися точно не збираюся", - розповіла Алла Вітвицька.

Збірку "Друге дихання" світ побачив завдяки спонсорам та благодійникам. Дебютну книгу віршів "Мереживо почуттів" авторка віддала до друку у 2015 році, завдяки перемозі в конкурсі місцевих авторів, який проводив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації.

Після виходу у світ першої збірки авторка відчула впевненість у тому, що стоїть на правильному шляху у розвитку своїх творчих здібностей. Одразу почала працювати над наступною, яка побачила світ нещодавно.

Для довідки: Алла Володимирівна Вітвицька народилась 17 червня 1976 року в с. Балки Барського району Вінницької області. Виросла в с. Мартинівка Жмеринського району. Закінчила Мартинівську середню школу із золотою медаллю. З 2007 року авторка мешкає у м. Вінниця та працює у Вінницькій обласній державній адміністрації. Робота з людьми завжди надихає поетесу на глибокі роздуми, а любов до природи, поїздки на батьківщину, особисті переживання різних життєвих ситуацій спонукають до написання віршів і вдосконалення своєї майстерності.