Вінничанам з початку року тричі повертали гроші чи обмінювали товар після скарг до Держпродспоживслужби

Новини Вінниці / Вінничанам з початку року тричі повертали гроші чи обмінювали товар після скарг до Держпродспоживслужби

У Вінниці на жаль не поодинокі випадки отримання покупцями неякісної техніки, продуктів харчування чи інших товарів. Однак не всі "щасливчики" баряться за власні права й повертають витрачені кошти. За часту просто обмежують гнівними відгуками у соцмережах.

У Вінниці, на жаль, не поодинокі випадки отримання покупцями неякісної техніки, продуктів харчування чи інших товарів. Однак не всім "щасливчикам" вдається повертати витрачені кошти. Переважно вінничани мстяться гнівними відгуками у соцмережах. Але є й такі, що відстоюють свої права й витрачені грошу за допомогою управління захисту споживачів. Адже покупець має право на відшкодування майнової та моральної шкоди, яку було завдано його внаслідок придбання неякісної продукції або послуги.

Так, до Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області надійшла скарга від вінничанина, який придбав телевізор LG55SM8200PLA вартістю 20 899 грн. у магазині "MOYO" (вул. 600-річчя, 17-Е). Як зазначають у пресслужбі відомства, в ході експлуатації покупцем були виявлені істотні недоліки, які заважали використовувати пристрій за призначенням. Спеціалістами управління 31 січня 2020-го було проведено позаплановий захід (контроль) в магазині "MOYO", в результаті якого громадянину повернули кошти за неякісний товар в повному обсязі.

Схожий випадок стався з вінничанкою, що придбала ноутбук Lenovo IdeaPad 330 неналежної якості у ТОВ "Техно-лайн" (пр-т. Коцюбинського, 70). Магазин відмовив клієнтці у поверненні коштів, запропонувавши ремонт (не надав аналогійчний товар з обмінного фонду). Вже 10 квітня спеціалістами управління захисту споживачів було проведено позаплановий захід (контроль) в магазині. Як наслідок жінці повернули кошти в повному обсязі - 14 639 грн.

В Хмільнику у магазині "Comfy" (пл. Перемоги, 3) чоловік замовив фітнес-браслет Samsung GalaxyFitSilver вартістю 1399 грн., але наступного дня працівники магазину повідомили, що ціна товару змінилась і необхідно сплатити різницю. Коли споживач відмовився і почав відстоювати свої права, йому повідомили, що даного товару немає в наявності і аналогічного не запропонували. Після розгляду справи спеціалістами управління захисту споживачів 24 травня питання було вирішено на користь споживача та за його бажанням замінено товар на аналогічний.

До уваги вінничан, якщо під час придбання товарів або отримання послуг ваші права було порушено, а самостійно вирішити питання ви не можете - звертайтесь за консультацією до Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області:

м. Вінниця, вул. Максимовича, 19 або за телефоном 65-88-44 (громадська приймальня)/(098) 165-88-44 (цілодобова гаряча лінія).

Ірина Заіковата

3 червня, 2020