Вінничанам розповіли, що Україна є одним із лідерів по кількості жертв від мінних вибухів

Новини Вінниці / Вінничанам розповіли, що Україна є одним із лідерів по кількості жертв від мінних вибухів

У Вінниці у молодіжному центрі «Квадрат» відбувся тренінг «Основні аспекти міжнародного гуманітарного парава»,

У Вінниці  у молодіжному центрі Квадрат відбувся тренінг «Основні аспекти міжнародного гуманітарного парава» за участі  військових та представників молодіжних організацій. Захід проводився за ініціативи міжнародної організації Женевський заклик в рамках інформаційної компанії «У війни теж є правила».

Про це йдеться на сторінці молодіжного центру у Facebook.

«Під час заходу учасники дізнались:основи міжнародного гуманітарного права; проблеми, пов’язані з російсько-українською війною; чому Україна є одним із світових лідерів по кількості жертв від мінних вибухів та що з цим робити; кейси та історії зі збройних конфліктів в інших країнах; які є основні причини загибелі мирного населення під час війни і збройних конфліктів; як встановити баланс між військовою необхідністю та людяністю; хто є учасником збройного конфлікту, бойових дій, а хто таким не являється, для чого розрізняти цих осіб», - йдеться в інформації.

Організатори тренінгу не повідомляють про статистику кількості загиблих від мін, але у звіті Женевського міжнародного центру гуманітарного розмінування Стокгольмьского міжнародного інституту миру зазначено, що Україна входить до трійки «лідерів» держав, населення яких найбільше постраждало від мінних вибухів. Така статистика зберігається доволі тривалий термін  - з 2015 – 2019 роки.

«Ємен, Малі, Україна та Пакистан були чотирма державами, в яких найбільше зафіксовано інцидентів AVM у 2018 році, за ними слідували Чад, Західна Сахара та Камбоджа. 64% загального числа інцидентів у всьому світі припадає лише на Ємен та Малі. Незважаючи на зменшення кількості інцидентів у 2019 році, Україна все ще входить до трійки найбільших постраждалих держав четвертий рік поспіль», - йдеться у звіті.

У зведеній таблиці також наведено данні щодо кількотсі людей, які підірвались на мінах, в країнах, які увійшли до дослідження.

Марина Карабай

28 листопада, 2020